設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wilson_math

[4K/8K電視] Sony TV A8F/X9000F 同 UBP x700 有實物响旺角新世紀睇啦

黃金玩家

又半個月,DV仍然冇聲氣

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

lkw2005 發表於 2018-5-12 17:53
又半個月,DV仍然冇聲氣

所以決定左佢五月都出吾別個DV更新,就周圍唱衰佢,同以後都吾買佢地嘅電視

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

産地來源要求不同
日本最嚴
香港好鬆,有出口証明就得

黃金玩家

看不出 A1 及 A8 有非常明顯差異, 但新款直立式減少了天花燈倒影問題, 及縮短了A1 "A"字背的離後牆深度 !!!
TV音效亦更合理地達耳朵水平位, 機背低音反射更沉實...

黃金玩家

唔明白點解香港行貨咁耐都未出
剛剛有朋友喺大陸買咗返嚟。好震撼嘅價錢
大陸已經出左一段時間.....搞到我心思思想換電視

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

dstfull 發表於 2018-5-14 13:24
唔明白點解香港行貨咁耐都未出
剛剛有朋友喺大陸買咗返嚟。好震撼嘅價錢
大陸已經出左一段時間.....搞到我 ...

可能香港市場需要清一清啲舊貨 同埋照計香港代理唔會咁好死 好似個世界其他地方一樣平賣2018型號!

銀級玩家

小小Pat 發表於 2018-5-14 13:48
可能香港市場需要清一清啲舊貨 同埋照計香港代理唔會咁好死 好似個世界其他地方一樣平賣2018型號!{:1_33 ...

放心代理肯定會話其他地方平賣唔係日本製,用得日本製就唔好幻想會劈價平賣
TV:SONY KD-55A8F
AMP:Yamaha RX-V2065
BDP:XBOX ONES
HTPC:i5 Win10 N1070
LCD:LG D2792P
NAS:Synology DS207
7.2NHT ST4,SB3,SC2,SB2,
SUB MK SB12&老秦3112DPlus

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ahjackng 發表於 2018-5-14 18:37
放心代理肯定會話其他地方平賣唔係日本製,用得日本製就唔好幻想會劈價平賣  ...

咁冇架,論壇呢度好多人都覺得日本製電視高人一等, 代理呢招萬試萬靈

銀級玩家

小小Pat 發表於 2018-5-14 13:48
可能香港市場需要清一清啲舊貨 同埋照計香港代理唔會咁好死 好似個世界其他地方一樣平賣2018型號!{:1_33 ...

問題係無得比我選擇買乜版本, 而家咁拖落去清A1舊貨
睇X9000F咁定價, A8F 都唔慌平得去邊, 65 寸起碼OVER $45K
AMAZON US 都係$35K 有找

如果MIJ 係咁尊貴就唔怕貨比貨, 引入埋MIC 啦

銀級玩家

其實DV問題一日未搞掂之前要清A1舊貨都幾困難,有心想買都等你搞掂先再考慮啦!再加上A8F個DV又係軟解無了期等更新後才支援,咁熟口面既劇情乜客都比你嚇窒晒啦,,,

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
toms110 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

TV:SONY KD-55A8F
AMP:Yamaha RX-V2065
BDP:XBOX ONES
HTPC:i5 Win10 N1070
LCD:LG D2792P
NAS:Synology DS207
7.2NHT ST4,SB3,SC2,SB2,
SUB MK SB12&老秦3112DPlus