設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hongwu

[高清播放器] Egreat A11新固件 1.2.9.0 更新後,上不到 4K

鉑金玩家

我都用緊A11,好耐之前個FIRMWARE 係4K方面係有BUG, 但升到1.2.9.0就冇問題,個Poster Wall 仲好正。睇人地D Post 話出唔到ATMOS 我又未試過。

黑鑽玩家

dicochia 發表於 2018-6-5 14:43
點解呢師兄,我剛想入,
有無其他品牌推介?
感激

Oppo20X JB版

鑽石玩家

大玩偶 發表於 2018-5-3 14:56
其實都係 正正經經 睇碟算啦 ~~  
正常人應該都係 買碟先 , 多餘時間先好玩 File 版本啦
搞Fil ...

我轉玩file後連BD机都賣鬼埋,因為極少用費事阻訂,因為玩file實在太方便啦,坐响皇帝位唔洗郁揸住個遥控就可以揀戲睇,不知幾咁方便,唔洗摷碟咁麻煩,買隻碟番泥睇一次晤再睇既阻訂又眼怨天呀!

星級玩家

大玩偶 發表於 2018-5-3 14:56
其實都係 正正經經 睇碟算啦 ~~  
正常人應該都係 買碟先 , 多餘時間先好玩 File 版本啦
搞Fil ...

非常認同Ching嘅觀點  我自己由第1代WD 玩到而家要舉手投降 太煩 電腦都唔切了

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

hkcws1010 發表於 2018-10-16 13:02
非常認同Ching嘅觀點  我自己由第1代WD 玩到而家要舉手投降 太煩 電腦都唔切了 ...

好多人開始加入玩file , 主要是有海報牆的吸引 , 和方便選擇睇片 , 及潮流上影響(我也這樣想過)而開始。但當你接觸後 , 便發現真不是想像中那麼簡單 ! 不論金錢 , 時間 , 心思和器材 , 都要投入相當代價 , 如從未接觸過或不懂電腦的玩家 , 更要投入更長時間去學習。至於下載影片時也有不少問題要注意 , 例如搵片資源 , 權限 , 下載需時 , 留種 ... 種種事項 , 也帶給你不少煩惱 , 還有所得出來的效果 , 也未必能達到你的要求 !

鑽石玩家

入碟有入碟好,玩file 有file好,又晤好講到玩file咁恐怖,各取所需,各取所好啫,如果少少電腦智識都冇就確係要乖乖入碟算啦,我由rip BD至到綱上下載,都係由唔識慢慢學到識,投資埋個NAS都唔洗8K有16T,仲可以玩埋CAS同全家儲存文件相片,買部500都6千幾啦,依家剩係4K電影都百幾部,唔好話買呀,剩係揾訂方擺碟都幾頭痕(住豪宅另計),海報牆又靚又方便,真係翻唔到轉頭,你有冇試過想播嗰隻碟揾極都揾唔到唔知放佐响邊?你睇團購 media player幾多人幫襯就知咩事啦,都係唔好講咁多……!
X9s+w1700晤知合唔合格呢?