設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 多毛肥

[4K/8K電視] Sony TV ARC 失敗搵到問題了

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

alleelarry 發表於 2018-4-16 22:55
我都覺得個 ARC 好麻煩下,索性唔用

本來都唔想用,不過我又冇player可播netflix,要駁條光鑯又搬好多野先攪到,只有靠ARC
又發覺近來都唔少netflix戲係高清拍,睇戲時得晝面靚但電視喇叭雞仔聲睇時覺得好怪
不過ARC個連動功能真係痴痴地,原全攪亂晒,本來我用logitech搖控一個攪掂晒
開左ARC後就成日要搵番D機既搖控出黎關機,簡直係本末倒置

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我本來都唔用, 不過NETFLIX有得出返5.1, 同埋睇 YOUTUBE又可以用返AMP, 所以都係有開的~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我用左arc都覺得奇奇怪怪甘 一開電視個amp就自動開我都明白 但有時候個blu ray機都會自己開

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

sharkpigyu 發表於 2018-4-17 08:19
我用左arc都覺得奇奇怪怪甘 一開電視個amp就自動開我都明白 但有時候個blu ray機都會自己開 ...

呢樣好似有得set,開player自動跳去個input好似有得off
想用盡量發揮現有器材.....哈哈

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

多毛肥 發表於 2018-4-17 00:22
本來都唔想用,不過我又冇player可播netflix,要駁條光鑯又搬好多野先攪到,只有靠ARC
又發覺近來都唔少netf ...

因為無常既 ARC 大概唔會係舊型號有更新,每次都手動比聲由 AMP 播就算!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

小瑟 發表於 2018-4-17 08:12
我本來都唔用, 不過NETFLIX有得出返5.1, 同埋睇 YOUTUBE又可以用返AMP, 所以都係有開的~ ...

因為 XBOX 可以出到 ATMOS,基本上電視機原生的就相對少用
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

白鑽玩家

alleelarry 發表於 2018-4-16 22:55
我都覺得個 ARC 好麻煩下,索性唔用

請問如何off左個ARC呢?thx

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

sharkpigyu 發表於 2018-4-17 08:19
我用左arc都覺得奇奇怪怪甘 一開電視個amp就自動開我都明白 但有時候個blu ray機都會自己開 ...

可以 OFF架喎!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

mclaren 發表於 2018-4-17 17:26
請問如何off左個ARC呢?thx

我係 AMP 都 OFF 左 ARC,查下說明書就可以了!

黑鑽玩家

小瑟 發表於 2018-4-17 17:30
可以 OFF架喎!!!

等我研究下先 謝謝大王!