設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: gsir

[重低音] ELAC 2090

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

過左半個月講下使用感

個人調較方面唔係好專業 試機暫時都係用APP 個AUTO 較 音量50 NORMAL MODE

首先黎D 基本感想
隻十仔重點係反應快 同時係量感深潛都交足功課
睇戲時 最明顯唔同係低頻反應快同有力可以令其他聲音清楚通透左
爆發時亦都令身體感覺到低頻既勁度同時唔聽得舒服 呢兩樣都係以前隻十仔比唔到我既
佢做得到令自己消失既效果 D場量音會因為低頻厚實左而令空間感臨場應增加 正
夾2CH 聽歌 我SET 80做LC 效果也非常滿意 隻野價錢係有D 貴 但物有所值

黎緊5月都好忙 同埋要攪換幕 再深入D既REPORT 要玩耐D可以UPDATE

我平日都多野做好多時深夜先聽野
P.S. 大隻十仔緊係以為一定地動山搖 但其實係佢係中低音量下對做到一個好唔錯既效果 自己爽左之下冇加劇樓下既投訴 感動

============================================

呢隻防震膠我係日本TOKYO HANDS 買返黎 黏力勁好多
香港 AEON LIVING PALACE 有差唔多既野 冇過冇咁好力(用黎吸震效果應該差唔多)
注意唔係間間有 可能要行多兩間

評分

參與人數 6威望 +99 金錢 +89 收起 理由
edison133 + 10 + 10 正到爆
marco + 9 + 9 超正, 一定要加分!
fishbone8822 + 10 + 10
xyzero + 10
loong79 + 10 + 10
chhanthony + 50 + 50

查看全部評分

星級玩家

Ching pls check pm

星級玩家

師兄,我在總代理買 2070 ,HK@)))),是否買貴了好多,他們說 2090 ,HK$))))

鑽石玩家

sevenseal 發表於 2018-5-16 12:53
師兄,我在總代理買 2070 ,HK@)))),是否買貴了好多,他們說 2090 ,HK$))))

師兄要加多幾錢肉緊及牙力, 應該係有下調空間

唔通2018年起左價?
不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

星級玩家

fishbone8822 發表於 2018-5-16 14:11
師兄要加多幾錢肉緊及牙力, 應該係有下調空間

唔通2018年起左價?  ...

師兄,一毫子也沒減,又找不到價錢資料,已在總代理買了2070,明天送貨及派人安裝調較,心只感會不會好傻,通常都有折

鑽石玩家

sevenseal 發表於 2018-5-16 14:18
師兄,一毫子也沒減,又找不到價錢資料,已在總代理買了2070,明天送貨及派人安裝調較,心只感會不會好傻 ...

送貨及派人安裝調較 <---咁服務又好好, 比多少少合理 ....
想當日我自己車自己搬自己調較

星級玩家

師兄,早幾日前其實已在另一總代理,買了JL F110, 但之後通知原來已停產,所以無貨,退回所有錢給我,及後看到你的報告才考慮這牌子 2090, 但上總代理,他們說 2090 可能太大隻,所以才選 2070。我問他們那裡分銷 2070, 他們也答不到。

鑽石玩家

如果同之前隻KKMX5000比唔知有無得比~大家都係雙推

鑽石玩家

sevenseal 發表於 2018-5-16 14:54
師兄,早幾日前其實已在另一總代理,買了JL F110, 但之後通知原來已停產,所以無貨,退回所有錢給我,及後 ...

原來這樣........買了就好好享受...等師兄出包9

鑽石玩家

NETDSL0100 發表於 2018-5-16 15:40
如果同之前隻KKMX5000比唔知有無得比~大家都係雙推

MK / KK 是Push Pull

2070/2090是Push Push/ Pull Pull

有所不同