設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Mandom

[藍光播放機] OPPO 停產了?So sad

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

呢段聲明非常有意思……第一,Oppo 啲機係美國做主要研發,第二,美國方面的停止研發,即是今代之後便沒有新款了,最後,上述的聲明,是講目前沒受到影響,但保證可以維持多久呢?這才是問題的core.

鉑金玩家

好彩之前冇買到 203, 唔係就頭痕了

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

tiggerjason 發表於 2018-4-3 10:08
好彩之前冇買到 203, 唔係就頭痕了

咁又唔覺有問題既, 只係他朝服役部203瓜咗, 要換邊部先頭痕

鉑金玩家

SonSon 發表於 2018-4-3 10:12
咁又唔覺有問題既, 只係他朝服役部203瓜咗, 要換邊部先頭痕

SORRY, 我指是"心情複雜", 不是即時的問題.

星級玩家

SonSon 發表於 2018-4-3 10:12

今朝見到有POST OPPO宣稱下一世代就算進入8K 年代都會全面播FILE⋯唔再播碟⋯
所以⋯⋯唔駛擔心換咩機了,串流的世代貎似宣告正式來臨⋯⋯
投靠APPLE TV⋯⋯

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

tiggerjason 發表於 2018-4-3 10:15
SORRY, 我指是"心情複雜", 不是即時的問題.

其實都係一個啟示, 點解有D品牌到依家冇積極生產4K player??

1萬

行動組版主

半專業貓奴

MattAnt 發表於 2018-4-3 10:21
今朝見到有POST OPPO宣稱下一世代就算進入8K 年代都會全面播FILE⋯唔再播碟⋯
所以⋯⋯唔駛擔心換咩機了 ...

呢個都係大勢所催, 只係習慣鍾情實體嘢, 就如依家仍有到書局買書習慣一樣

鉑金玩家

SonSon 發表於 2018-4-3 10:23
其實都係一個啟示, 點解有D品牌到依家冇積極生產4K player??

就正如, 上星期我有個POST, 就係朋友俾咗幾套 4K的戲我. 我一開始都唔知點搞. 因為我個朋友係用 HIMEDIA 睇, 佢想毒我買. 但係我覺得冇理由搞佢唔掂.
結果俾我搵到, 原來用 MX PLAYER + HDMI/ARC 嘅組合係最無敵. 所以話, 科技越進步, 有很多野都會被淘汰.

星級玩家

SonSon 發表於 2018-4-3 10:25
呢個都係大勢所催, 只係習慣鍾情實體嘢, 就如依家仍有到書局買書習慣一樣 ...

對發燒友同商家可能比較頭痛,因為對聲畫的高品質要求一向都鄙視無線同串流技術(兩聲道又賣少左CD PLAYER)。
但對一般人的改善生活品質而言算係進化吧,生活可以大大簡化,少一堆碟慳位D 又環保。(其實無乜碟係會翻煲兩三次,APPLE TV 租一次才30幾。)
同時希望可以拯救下D 知識產權。

鉑金玩家

MattAnt 發表於 2018-4-3 10:21
所以⋯⋯唔駛擔心換咩機了 ...

不能同意更多. 你睇下 NETFLIX今年的業績咁勁, 就知道世界正在轉變當中!
呢個時代, 最值得投資的.......是ROUTER+1TB光纖連線速度 !