設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: djaddy

[投影機/幕] 窮人HDR投影

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

fishbone8822 發表於 2018-4-8 21:37
你猛

不過話時話520(50) RMB 96XX.. 個價無咩數...澳門買也差不多

係呀,但我覺得未係時候買住。4k TV 同4k AV amp 出咗幾年,而家4k projector 先去到 HKD15k? 4K content 而家都係唔算多, 但 Oppo 已經收咗擋。So 4K 多數只能 streaming?

成個4k trend 重未算係 mainstream。等到當d厰家下放4k技術去到4千蚊左右,部 projector 同部 z6 咁上下 size就係我入貨嘅時候。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
5張叔 + 10 + 10 我會等到8k就出手

查看全部評分

鑽石玩家

djaddy 發表於 2018-4-8 23:32
係呀,但我覺得未係時候買住。4k TV 同4k AV amp 出咗幾年,而家4k projector 先去到 HKD15k? 4K content ...

其實....UHD FILE 已經成行成市..我手上都過300套了

因為依個原因我才玩4K.........我認我死窮人.............只玩file

oppo我真係用過架...203我仲係第一批用家..後來都放左
不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

鉑金玩家

fishbone8822 發表於 2018-4-8 23:40
其實....UHD FILE 已經成行成市..我手上都過300套了

因為依個原因我才玩4K.........我認我死窮人....... ...

我諗日後玩file或串流會變成主流

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

hmsam 發表於 2018-4-9 00:33
我諗日後玩file或串流會變成主流

Oppo 關門大吉己經代表成個 market trend 已經去咗 streaming 到。BDP壞咗個 tray 都係攞部PS3頂住就算。我而家主要都只係用部 HiMedia Q5 Pro +  LPS. 遲啲睇下有冇時間幫佢換d cap 仔玩下。

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

fishbone8822 發表於 2018-4-8 23:40

因為依個原因我才玩4K.........我認我死窮人....... ...

請問師兄依家用咩MDP播UHD FILE?

鑽石玩家

xyz56789xyz 發表於 2018-4-9 14:09
請問師兄依家用咩MDP播UHD FILE?

現在用緊部幾舊水h.265 player, 夾我部投影計, 4K +HDR 影像部份比203好很多, 但聲音就無203咁清通及寬音場

203仲係JB2, 家下話有JB3 但又要比錢, 官方最新FW已經第十版...如果要等JB10都不知要等到何年何月
加上分分鐘又要再比錢JB....所以都係忍痛.....bye bye 203

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

fishbone8822 發表於 2018-4-9 14:21
現在用緊部幾舊水h.265 player, 夾我部投影計, 4K +HDR 影像部份比203好很多, 但聲音就無203咁清通及寬音 ...

用HDMI spliter 聲畫分家,聲入AMP處理會否好啲,余生有啲"A~" 好似唔錯吓

鑽石玩家

xyz56789xyz 發表於 2018-4-9 15:13
用HDMI spliter 聲畫分家,聲入AMP處理會否好啲,余生有啲"A~" 好似唔錯吓

有HDMI spliter 支援HDCP 2.2 ? 可出返 bt2020 HDR?
師兄有無好介紹?

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

fishbone8822 發表於 2018-4-9 15:18
有HDMI spliter 支援HDCP 2.2 ? 可出返 bt2020 HDR?
師兄有無好介紹?

小弟門外漢一名,只知這類HDMI spliter大約4-5百一個,主要是舊款AV AMP續命救星~~

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

djaddy 發表於 2018-4-8 20:24
我而家住喺澳門,經常淘寶野帶返澳門用,只係一千零一次海關問我攞發票睇。我喺手機關咗個淘寶 account  ...

樓主:
請問澳門如果要去睇影音產品,哪裡會較多較便宜?是否澳門販售的影音產品價格一般都較香港便宜?