設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 皇馬廿三

[請教] 隻4K星戰play唔到

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

睇咁4k,xbox s1冇問題

星級玩家

toms110 發表於 2018-3-29 23:47
900都唔係4K

咪係囉!隻碟睇唔到已經炆炇地,仲半桶水扮專家講到我唔識野將4k碟放入BD機play咁,真係啤一聲!
不過另一問題又來,諗住試下update部機,點知插完LAN線又話我冇駁線,但同一條線插oppo 203又得喎!真係唔知講乜好,黑到爆!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

皇馬廿三 發表於 2018-3-30 01:06
咪係囉!隻碟睇唔到已經炆炇地,仲半桶水扮專家講到我唔識野將4k碟放入BD機play咁,真係啤一聲!
不過另 ...

直接上網download落SD卡, 插住升

星級玩家

up完了,結果係...play到了haha,真係唔知隻碟有乜花臣咁與別不同,連update資料都冇講!唔該哂各位大佬,又上一課!
不過睇咗幾幕發覺此片4K真係好一般,和BD真係冇大分別

黑鑽玩家

900係英版?

白鑽玩家

皇馬廿三 發表於 2018-3-29 18:44
至慘拿去換果陣有個塘邊鶴話:梗係啦!900都唔係4k,400就係!跟住地鋪阿姐加多句:咪係囉!真吹脹!果然買 ...

星戰8行貨碟是貨品是代理提供,除非真係貨品QC有問題當然零售商店有責任替客人更換,但硬要零售商"售貨員"提供埋重播技術全方位(全牌子)技術支援, 市場上有咁多不同牌子player或Tv, 硬件廠商究竟有冇提供更新,或用戶有冇更新最新firmware,相信就算發燒友也未必一定答到你。如果答唔到技術問題(包括HMV,cd倉等),便是服務不週或態度不好。師兄可能對零售點的"重播技術支援"期望過高。而事實只也是師兄未有自己更新player, 貨品原就是冇問題,播放唔到責任不在零售商。利申,我也只是男女鋪的客人。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
G36 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

皇馬廿三 發表於 2018-3-30 10:11
up完了,結果係...play到了haha,真係唔知隻碟有乜花臣咁與別不同,連update資料都冇講!唔該哂各位大佬,又上一 ...

最後武士

星級玩家

allen89 發表於 2018-3-30 10:51
星戰8行貨碟是貨品是代理提供,除非真係貨品QC有問題當然零售商店有責任替客人更換,但硬要零售商"售貨員 ...

我唔夠薑話顧客真係永遠是對的,但–隻碟play唔到,唔多唔少廠方都有責任,唔係點解碟後會印住「你要有部HDR TV,你要有條HDMI,你要有部UHD BD」呢D提醒字句?用家其實有好多種!你就當我係低能果種吧!唔update就睇唔到既碟,某程度上都算係「特別」吧?亦真係唔可以完全排除我隻係QC問題時得時唔得喎!而做賣碟既完全無需要技術支援我亦不能完全同意!一句「我play到喎」你又會收貨嗎?如果唔使技術支援,你就更加即刻換俾我吧?反正只係同代理換隻「壞」碟而已!
我係不滿佢既售後服務,一話「想」換野,態度已經擺出一個「應該係你錯」咁款!我play到喎全部俾人訂哂無得換喎...大佬呀我買行貨,你都解決唔到係咪可以幫手問下代理呢?不過我亦承認我係受果條路人甲某程度上影響情緒!

黑鑽玩家

呢套吾買無損失,套戲麻麻,4k畫質更家麻麻。

白鑽玩家

皇馬廿三 發表於 2018-3-30 17:08
我唔夠薑話顧客真係永遠是對的,但–隻碟play唔到,唔多唔少廠方都有責任,唔係點解碟後會印住「你要有部HDR ...

如果以一個完全不懂用家的正常想法,發現別人牌子的player能正常播, 自已牌子的4Kplayer竟然不能播"正版"4K碟時,應首先取回單據回電器鋪或樂聲追問原因和跟進,因為明顯部player有問題或可能壞(真實原因是機主不知道須要更新)。玩數碼科技嘢, 手機,電視, 電腦,相機 藍光時代開始更新firmware非特別事。如你認為所有播放問題,都應該由銷售點和代理跟進。今次相信disney 有制碟關改變細節一早已經知會4K硬件商,出碟之"前"已廠商已準備好為用家更新。如用家覺有困難,相信代理會收費代勞。

換碟和QC一事,你自已最後能播已經證明隻碟QC冇問題,証實當時零售商沒有愚弄或騙你。發生問題是家中器材設置,各大廠商更新已經備妥而用家不知悉須要更新,那是用家的問題。

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
poweredc + 10 + 10 絕對認同
bellyjerry + 10 + 10 絕對認同
kitman688 + 10 + 10

查看全部評分