設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: rsbill

[1080高清電視] 部plasma壞咗 有保養 信興話冇得整

銀級玩家

terrydbz 發表於 2018-3-23 18:15
條款有寫

1.1 保修期限

P記提供5年保用,如果佢個產品週期係低過5年,即係佢唔一定保到5年,咁佢就唔應該用5年保用做宣傳 la

鉑金玩家

50EX750,8千幾咋

鑽石玩家

以前响豐X買部菲記48寸FHD電視,俾多千鬆豐x保多兩年,又係保養重有兩個月到期就壞咗,師父上門整兩次都整唔到,豐X便俾咗部LG 49寸 4K智能電視我,重有原廠兩年保,豐X一毫子冇收我,雖然冇HDR不過睇4K片都好正,開心使用中!

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

terrydbz 發表於 2018-3-23 18:15
條款有寫

1.1 保修期限

正呀!
50吋同58吋同等級
全高清2K電視同4K電視又同等級...

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ddccddcc 發表於 2018-3-24 10:14
P記提供5年保用,如果佢個產品週期係低過5年,即係佢唔一定保到5年,咁佢就唔應該用5年保用做宣傳 la ...

咁又唔算呃人既.............之前提過, 假設一部機停產後零件儲存係5年期, 如果當時唔係買新款而係買早一兩代型號, 即有機會到最後一年保養機齡已有6,7年, 如果倉已冇零件存貨, 有保養都冇零件更換就要trade in.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄!信興拖左你咁耐佢哋真係一間無誠意,無信譽,冇保證的售後服務公司!仲話乜嘢5年保養!廢話!俾10年保養都冇用啦!我係17年9月壞左Sony 55HX950(Full HD1080),仲有保養,當時師父檢查過冇得整,返公司報回情況後,Sony 的專人回覆我,1.免費換55X8000E(4K)俾我,2.我可以補$換65吋Z9D(4K) 要補3萬(注意我原本用55吋的,趁住呢個時候可以順便升級,3萬其實已經平左,不過要跟保養期,因為剩下的保養期不足2年,到19年4月,所以最後都係沒有考慮,3.補$換OLED A1 Sony 話因為係吾同系列所以沒有此個選擇,好可惜!最後決定免費換左55X8000E返來,然後放左出去,剛剛有師兄8K接手,我等到年尾Sony 做A1推廣送多15個月保養,及超市Coupon 3K,仲有勁多贈品,剩係Coupon 同埋贈品我放返出去都有4K,又可以幫補家計!所以師兄你要企硬!呢個係消費者的權益!
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

進階玩家

而家又話有得整喎等佢過嚟收機

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

rsbill 發表於 2018-3-26 23:58

最後可能搵到舊機翻新零件幫你整..........

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

rsbill 發表於 2018-3-26 23:58

有得整都算係大團圓結局。

進階玩家

有保養都唔整, 咁就唔好話係保養啦
個售價係計埋保養架嘛