設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: pbtour4il

Saving Private Ryan【雷霆救兵】4K UHD / BD

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

好似15號先出膠盒版

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

更正:港版冇鐵盒,只有膠盒。

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

港版仲係4k 單碟無 2k

黑鑽玩家

港版咁縮皮⋯⋯

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

所以睇你那樣重要,有人為紙套放棄中字,也有人為中字放棄紙套,但有人兩樣都要全買,港得單碟又貴,又冇套,我真好嬲,因為貴過美版,衰美版唔加返中字又好嬲,成日叫人玩外掛,你估個個都有外掛機呀,港版我唔急買,反正有BD 睇住先,等跌價先入
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

鑽石玩家

應該黎緊好多舊戲啲發行賣哂存貨就唔再印碟
搞到出4K版果陣淨係出到單碟版

黑鑽玩家

Will 發表於 2018-5-9 16:27
應該黎緊好多舊戲啲發行賣哂存貨就唔再印碟
搞到出4K版果陣淨係出到單碟版 ...

應該用4k個master造番2k版

鑽石玩家

G36 發表於 2018-5-9 19:59
應該用4k個master造番2k版

我覺得唔關無左個master事,
小弟估計各個發行都將個種save响大儲存量嘅硬碟度
印碟嘅問題存在於要收夠order量先肯印
好多舊戲點解淨係香港發行如得利/洲立等唔再出就係印出黎無人買
例如舊戲出4k+bd版, 發行有多存貨咪拆舊packing搬隻2k碟去4k版度
好似黎緊die hard 1, 雷霆救兵, 或者之前蘿拉咁點解出得單碟版, 因為舊版碟無乜貨淨, 又唔想開機印舊碟, 但版權又要佢出4k版, 咪焗住出4k單碟版
完全係需求嘅問題先可以供應到俾市場賣, 但主要問題係買碟嘅人不斷下降, 反而印碟>存倉>運輸成本都提升, 所以有啲戲賣哂存貨就唔再印

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
bellyjerry + 20 + 20 俾個Like你啦

查看全部評分

黑鑽玩家

Will 發表於 2018-5-9 22:28
我覺得唔關無左個master事,
小弟估計各個發行都將個種save响大儲存量嘅硬碟度
印碟嘅問題存在於要收夠ord ...

如果真係咁嘅原因只出單碟,唔緊要,但無理由又收人三舊!

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

售價幾多錢?