設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Stanleylai

[請教] 新手分享+求指教 denon 配杰士

專業玩家

MDLP 發表於 2018-2-26 11:38
不過中下價野
1)+2)有佢嘅優點
開窿箱比密籠箱在相同功率下

剛好師兄你提到phase ,我呢個新手又想提問,呢個係咩功能,我點樣設置好

專業玩家

fishbone8822 發表於 2018-2-26 10:16
Velodyne WI-Q 10 算是該品牌的入門級數, 但勝在不貴(有品牌計), 及方便, 有Auto Tune, Remote 可以隨時 ...

Spl1200u大約咩價,另外個sub 有auto tune mic ,amp 又有audyssey ,甘我用邊個先比較好,會不會兩者有衝突

鑽石玩家

Stanleylai 發表於 2018-2-26 15:48
非常感謝,另外我依家隻sub 有無線功能,現時我用普通rca to rca cable 接無缐接收器,如果換更好的線接 ...

咁近都用無線? 盡可能都用回有線, 現階段先隨便一條線有聲出先, 煲開聲後再慢慢夾線改變特性
不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

鑽石玩家

Stanleylai 發表於 2018-2-26 15:58
Spl1200u大約咩價,另外個sub 有auto tune mic ,amp 又有audyssey ,甘我用邊個先比較好,會不會兩者有衝 ...

睇返記錄SPL1200U 我應該是2011年購入, 當時全新11,xxx, 現在幾錢唔知了, 你可去查詢下
JL E112就2014購入, about $14,xxx

至於auto tune 無絕對岩的方式, 但建議你只run audyssey, 十仔個auto tune唔用試試
不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

白鑽玩家

Stanleylai 發表於 2018-2-26 15:53
剛好師兄你提到phase ,我呢個新手又想提問,呢個係咩功能,我點樣設置好 ...

正AVR進行cal機時在0度
Cal試下90/180/270
邊個低音效果好啲
如果聽唔出試吓在180再cal多次
變相有+/-180度

試埋都仲聽唔出
就好難用文字隔空交流

白鑽玩家

用手機都可以錄得出0~180去0:32再
返轉頭應該有咁嘅分別

[youtube]iXUwbUciuF8[/youtube]

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

白鑽玩家

再用手機錄   +/-正反 +/-正反 +/-正反 +/-正反 +/-正反 +/-正反

[youtube]eDy0p449byw[/youtube]

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Stanleylai + 10 + 10

查看全部評分

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

鑽石玩家

Stanleylai 發表於 2018-2-26 15:50
好價錢,20k 有100寸享受,吸引

不過建議師兄,  如果夠位,   價錢又OK,  一試咗效果你基本走唔甩,  因為投影睇戲感覺實在同tv爭太遠!!

專業玩家

MDLP 發表於 2018-2-26 18:50
再用手機錄   +/-正反 +/-正反 +/-正反 +/-正反 +/-正反 +/-正反

唔該ching.段片唔知點解我睇唔到,同埋專業用詞我暫時听唔明

專業玩家

fishbone8822 發表於 2018-2-25 19:23
主要氣孔向下, 及WI-Q 10 唔算重, 18.6kg
持續低頻 : 下排氣及單元動圈前後運動也會令到十仔移位

睇真啲呢張相下面是雙孔排氣,我果隻點解得單孔,會唔會買到流野