設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] 新年前入手 Denon 6400 + LS603

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
圖片唔使多出啦,兩樣野大家都好熟悉,所以只係手機影幾張算啦,
主要都係講吓感受,買之前上嚟做咗好耐功課,要多謝各位師兄嘅分享

對上一部 AV Amp 已經係 YAMAHA 2600
由10年前嘅古董升上嚟,個感受真係好大,
對上咁多年咩 DTS-HDMA,DOLBY DIGITAL PLUS 完全唔關我事,
到呢部完全追番上現有嘅制式,好滾動

駁好哂後第一隻試 AMP 嘅碟選擇咗 "聖約" ,
第一次用 DENON 機,感覺力水比 YAMAHA 強,
電影播放嘅效果,已經有D戲院 feel,聲音細節位非常細緻,
同埋從來未聽過隻 Surround 咁勤力
真係一路睇一路驚 (驚俾隔離鄰舍投訴,因為當時已經係半夜01:00,volume 去到 70)

睇完停唔到,痕起上嚟試埋套 "Dunkirk",

其實套戲之前已經睇過,但因為上次睇部 Yamaha 啱啱死咗,
所以只係駁住電視,
今次經 6400 開聲,先真正感受到套戲嘅威力,
一開頭果幕第二下槍聲,真係唔係講小........
頂你,套戲睇過,明知會開槍,
但果下都係俾佢嚇親,果下槍聲真係好震撼

試多幾幕已經唔敢再試落去啦 (因為已經04:00 am)
雖然係紅日假期,但都唔好太過份

跟手換隻容祖兒 1314 演唱會諗住播吓歌,
點知一開聲又係一個驚喜,可以用好好聽嚟形容,
可能真係以前套野太古董啦,
個差別真係好大,好多細節聲以前係聽唔到的,
仲有個現場感真係出得幾好,
容祖兒唱得好夠力,流行曲都覺得好好聽!!

但因為一次過有兩樣新野,
所以整體嘅改善係因為個 Amp 定條線我都分唔到啦
可能真係小弟大鄉里,各位聽開好野嘅師兄唔好見怪......

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜,師兄又加入天龍

銀級玩家

師兄請問LS603入手價錢?