設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: richardbiu

[請教] 有無師兄近來有維修VT系列電視

黃金玩家

nippon 發表於 2018-2-13 08:57
50"同65"始終有區别,用電量一定不同,唔到型號電路板都係check清楚確定才好!希望師兄可好平整到,始終呢部 ...

謝謝nippon兄.

鑽石玩家

richardbiu 發表於 2018-2-13 08:32
謝謝師兄, 我昨天call了信興上來整, 看看師傅報價如何先, 另外看了師兄的淘寶, 我見電源板是給65"型號用, ...

萬能既逃寶慢慢搵一定有……亦可以寄板比佢修理!

黃金玩家

camseries 發表於 2018-2-13 10:28
萬能既逃寶慢慢搵一定有……亦可以寄板比佢修理!

謝謝camseries兄指引.

黃金玩家

謝謝各位師兄指點, 小弟部機前排已維修好送回來, 在這裏打返個小報告, 希望可以幫到有需要朋友, 小弟部plasma機無畫面出7紅, 咁可能機舊, 電話中信興師父都遊說我買過部新機, 唔好整, 好大機會無零件, 但我未有心水, 所以都係平平地整左佢, 用住先, 之後師父帶埋parts上過來, 換過都唔得, 只有送回廠攪, 回廠之後報返係壞了一塊"SC板"(無記錯的話), 整好送返來總共約二千五六. 期間約時間送回來就不太順利, 可能信興近來攪緊清貨特價, 夾了三四次, 之後三四個禮拜送回來, 因工作關係, 收機, 送回來我都沒有在場, 要交托老人家, 收機時有係單上註明面板上有污積, 花痕, 咁污漬當然會有少少, 但我好肯定無花痕, 送回來後十分多污漬, 我試過機一齊正常就算, 過多幾日較得閒就做清潔, 清潔完後初初都無為意, 後來坐到比較近看時, 一到深色/黑色位發覺有一條接近垂直淺淺的花痕, 長約十至二十cm, 雖然我不在場做交收都預左, 但都估唔到中頭奬, 好在花痕淺, 正常看電視距離都不會看出來, 希望大家做維修時小心留意.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wklie + 10 + 10 報告非常詳盡

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

同裝修一樣最好現場睇住...