設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 杜sir

[請教] 想請教各位 ........ 觀看 Netflix 問題???????

銀級玩家

用緊sony X9000E, 如果睇Netflix 4k節目,
電視畫質方面應該點set?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

杜sir 發表於 2018-2-9 13:23
大王
求救呀
LG已經開咗ARC

插個PORT係咩 PORT???? HDMI係咩線???? 同埋你部ONKYO係 800????
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Icelemontea 發表於 2018-2-8 19:05
Netflix 要有4K係咪要額外收費?

睇4K月費好似係 96蚊一個月, 抵啦~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

sugimoto 發表於 2018-2-9 10:27
我想請教下大家,噚日第一次用netflix,用APPLETV駁AMP出電視
有睇HD戲,例如悍戰太平羊,豬羅紀公丸等
但係個 ...

係..............如果只係睇HD戲, 畫汁唔會比你手上的BR好的~因BITRATE始終都係低, 不過睇 4K 劇就好OK!!!

Post76玩樂網.

5萬

總版管

杜sir 發表於 2018-2-9 13:23
大王
求救呀
LG已經開咗ARC

睇來你都睇過說明書ARC係點SET架喎, 因為我岩岩搵800說明都同你講既SETTING一樣. 你如果 CONFIRM TV係插岩有ARC的, 又係2017年買的LG TV, ONKYO的FW又係最新, 有可以你部800同部LG傾唔到計ARC回傳唔到呢~~~

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我未用Netflix, 想問下佢外購電影新唔新?多唔多?因為越買越多碟冇位放,有d戲只睇一兩次就唔睇,如果戲多我用netflix算

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

horacetanghh 發表於 2018-2-9 14:03
你用 Apple TV Netflix, 個 resolution 除了你的TV外 (Full HD or 4K?), 還取決於
1. 你Apple TV 是否 4K ...

加個註腳,就係你的寬頻要穩定同有 25Mbps 以上,包括入屋嗰段,同埋家中接上電視嗰段

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

kan 發表於 2018-2-9 20:23
我未用Netflix, 想問下佢外購電影新唔新?多唔多?因為越買越多碟冇位放,有d戲只睇一兩次就唔睇,如果戲多 ...

講真戲唔會最新最齊兼提供UHD;但師兄如有時間睇美劇,應無投訴。其實劇集都係長啲嘅戲而已。

臨近新年,師兄不如先試睇一個月,反正免費嘅。
唔啱睇、或唔得閒睇就停咗佢。我都停咗半年,見有新劇先開番。

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

小瑟 發表於 2018-2-9 19:51
睇來你都睇過說明書ARC係點SET架喎, 因為我岩岩搵800說明都同你講既SETTING一樣. 你如果 CONFIRM TV係插 ...

大王
終於攪掂啦
原來LG電視內仲有其他要SET
謝謝大王幫助同意見

AV AMP : Onkyo RZ-800
Blu-ray : Pioneer BDP-160
Speakers : M&K  k-7 x 3, Mirage OMD-5 X 2, Mirage Nanosat x 2
SUB : JL E112
PS3&PS4

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2018-2-6 21:14
你搵 TV後面既HDMI插, 有一個會寫住 ARC的, 果個用來插AMP既HDMI線, 咁你開埋TV既ARC功能(部部唔同), 咁 ...

大王,我係LG C7用家,已經按照你嘅提示去做,但依然出唔到聲,可否不吝賜教