設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Noic

[藍光播放機] Pioneer BD LX58 終於病倒

銀級玩家

peter99 發表於 2018-2-4 19:59
深同感受師兄壞機兼無助。唯一辦法係拎去修理。小弟都用過兩部 P 訊藍光機。唔穩定。怕怕。後轉用 O 記幾 ...

剛在另一意見看到以下的一個分享:

—>藍光播放機] 有感而發,對香港聲耀全音公司(oppo代理)的服務......唉

上面呢個意見攪到我依家十五十六。夠竟oppo203是否有好多hdmi in 影音不同步,又或是讀CD有時會跳線,碟jam 在碟盤裏等問題!又代理是否服務不好?

以上種種,把我轉會念頭變成忐忑了!十字路口選咩牌子機好呢?唔通真係由中超聯轉會英超?改買cambridge?

請給寳貴意見!謝謝!

黃金玩家

用左幾耐 ?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

Noic 發表於 2018-2-6 21:59
剛在另一意見看到以下的一個分享:

—>藍光播放機] 有感而發,對香港聲耀全音公司(oppo代理)的服務..... ...

師兄:電器嘅野!我第一部 LG  42吋。睇左八年至退下。跟住呢兩年幾。已經換到第三部電視。現在又出問題。正張羅買邊部!

銀級玩家

man1973 發表於 2018-2-7 12:47
用左幾耐 ?

用左年半!買時成四千幾蚊,用的次數又不多,所以我覺不值!

銀級玩家

peter99 發表於 2018-2-7 12:59
師兄:電器嘅野!我第一部 LG  42吋。睇左八年至退下。跟住呢兩年幾。已經換到第三部電視。現在又出問題 ...

師兄:人地生仔三年抱兩,你壞機就兩年抱三(換機)。我都鄧你不值!咩牌子敢差?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

Noic 發表於 2018-2-8 21:58
師兄:人地生仔三年抱兩,你壞機就兩年抱三(換機)。我都鄧你不值!咩牌子敢差? ...

第一部 sony。第二同第三部 Letv。第一部整要萬幾銀。掉左!第二部有條粗線由上至下。保養期內換過部全新比我。第三部換左後。半年左右。又係出現條線。不過有顏色。一樣由上至下。樂視都收皮了。修理無門!!!現在爬文睇下買邊牌子同乜款。師兄有乜好介紹。??

黃金玩家

Noic 發表於 2018-2-8 21:52
用左年半!買時成四千幾蚊,用的次數又不多,所以我覺不值!

我發現此牌子約用兩年便開唔到机。以前我以為国內牌子才會發生。
我勸你都唔好再買Pioneer

銀級玩家

man1973 發表於 2018-2-8 22:49
我發現此牌子約用兩年便開唔到机。以前我以為国內牌子才會發生。
我勸你都唔好再買Pioneer ...

我都有這感覺。唔通真係P記program 左兩年左右部機自動唔掂?我其實保護D機好好,散熱唔會有問題,塵都冇。連個機殼花都唔花!九成幾新。同佢分手真好可惜!感覺好唔環保。

銀級玩家

peter99 發表於 2018-2-8 22:15
第一部 sony。第二同第三部 Letv。第一部整要萬幾銀。掉左!第二部有條粗線由上至下。保養期內換過部全新 ...

師兄:LETV 我未用過。有D人又話小米好。其實都係平價機。話時話我都係喜歡Sony機D design。做工真係用心!當然我唔係話D低價 4千幾蚊買部4、5十吋個D 級數。我係指有返一萬蚊以上D 42吋以上的Sony。我自己都用過兩部Sony, 都係升級換機而唔係好似兩部P 記藍光機局注死機要換。現在用三叔,又係比佢外型及夠相架型而換佢。到而家都用了五年還正到同現在D新型號差不多,但當時沒4K畫質。若是要換都係要跟買4K UHD藍光機同步才考慮換。冇計,自己唔想嘥野及批文沒有{:9_435:}{:9_435:}

黃金玩家

Noic 發表於 2018-2-9 00:25
我都有這感覺。唔通真係P記program 左兩年左右部機自動唔掂?我其實保護D機好好,散熱唔會有問題,塵都冇 ...

我部 pioneer 就係同你情況一樣。。。。唉!