設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[4K/8K電視] sales說要睇4K HDR的話,49吋以下電視毫無意義,建議我買55吋

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我本來想買4K HDR 43吋,sales說要睇4K HDR的話,49吋以下電視毫無意義,建議我買55吋

屋企面積太小,55吋太大,擺不放電視櫃 ,情何以堪

我該不該買55吋?

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

HDR同電視機大小無關喎

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Sales當然叫你荷包比多D先有意義...

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

sales當然係想你買最大,你試下買14吋,睇下佢咩面口

鉑金玩家

Sales 梗係想你買多啲, 俾多啲錢, 又可以幫佢追Quota.

最緊要係自己屋企夠唔夠大, 梳化同電視嘅距離係咪適合~~

唔係大就好, 睇戲兩三粒鐘未必覺, 但係長時間睇電視睇新聞, 對眼好攰架~~

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

其實可以從觀賞距離想一想,如師兄想買45吋4K電視,按下圖最好在3至6呎觀看

Optoma UHD65,Mr. Color A1U plus Player,Onkyo TX-RZ3100,Naim Nait XS2,Teddycap SE,FS:ProAc D20R,CS:ProAC Centre Voice,RS:Klipsch RP-402S,TS:MK Sound M-5,Sub:JL Audio F112 v2,Vertex 2

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

我都買咗43吋,今日送到聽日裝機,本想要49吋但放到電視就放唔到中置同前置Spk
Panasonic TH-49HX900H; Giec BDP-G5500
Rega Elicit-R; Nuprime CDT-8Pro
TEAC NT-505X; Mutec MC3+; Mutec Ref 10 Nano; ProAc Tablette 10S
Denon AVC-X6500H; B&W M1; JBL Control X
JL Audio D110

鉑金玩家

大畫面4k先有意思,老實說,我而家65吋睇4k同我49吋睇藍光質素差不多。HDR是否咁重要就見仁見智,我都唔係好明點解hdr唔可以燒落前片商已經較好hdr,要用電視同影碟機去支援,擺明係呃錢技倆.....

評分

參與人數 6威望 +60 金錢 +60 收起 理由
eddylaw + 10 + 10 講得好!
radhk + 10 + 10 俾個Like你啦
frankpoon + 10 + 10 絕對認同
jj3380 + 10 + 10 一定要加分
komiya + 10 + 10
hugomember + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

Sales都說得對的,如果你家里沒有老虎出没,真係有大買大! 我而家43寸玩4K,真係唔知有咩意思

黑鑽玩家

個sales 一定厄人啦!其實55寸都無咩意思, 100寸倒開始睇到有分別架喇。。。
我比部電話您, 2k 4k 您肉眼分唔分倒?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
diamondmouse + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分