設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: kl122002

[Game評] Destiny 2

1萬

白鑽玩家

老而不

PC 就好少2手, 唔及console 甘易找到.事關PC 在千禧後已開始要求玩家網上登記, activation之類的事.
而以前PC好多時都是要用CD 去啟動個game, 有些人是用clone CD, alcohol 120, 或者一個hack過的exe file 等東西去做免碟, 不過一用左就未必可以進行update.

'專' 的PC game 鋪都唔似以前甘多. 一直認識的都因為批發問題入唔到貨, 又或者因為game 廠自已時不時搞特價而做到無癮.  
水貨都想走, 問題是PC game 家下有些會鎖區. 好似今次的D2, 原本就已知有特別版, 我都想order 特別版, 不過到了最後出的一日才知代理沒有, 老世同我加熟客都一肚氣...

近年多左PC game 鋪都多左幫人砌打機用的PC, 我覺其實早已應甘做. 不過叫做大家楚河漢界, 唔插手.  
呢個已是電競的年代, 如果唔合作, 我覺PC game 鋪真係死得仲快.

講起點數卡, 八過,
原來點數卡 (唔講得邊間) ,   比如賣一張HK$10 的 , 鋪面只可以叫做5毫-1蚊的收入. 連老世都話係蝕住賣.
還是好音樂最好.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

係呀,宜家好多時特別版去到就出時,代理先話Cut單,Console呢邊都係

點數卡其實好多都無錢賺,有點似報紙檔賣煙仔,唔係用來賺錢,係用來吸引你行過去而已

Console 呢邊水貨都難做,未出之前你又唔知有無語言問題,但你又唔可以等出了先訂貨,因為頭一星期係戰場,賣唔到就鐵定要蝕賣

1萬

白鑽玩家

老而不

阿定 發表於 2018-1-12 15:07
係呀,宜家好多時特別版去到就出時,代理先話Cut單,Console呢邊都係

點數卡其實好多都無錢賺,有點似報紙 ...

唔係cut單, 係個代理根本返唔到, 只係拖來拖去. D2 在console 我已見過特別版, 所以更想入手PC的.

唉, 真係唔明點解game 界的營商做到甘惡劣
還是好音樂最好.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

kl122002 發表於 2018-1-12 19:51
唔係cut單, 係個代理根本返唔到, 只係拖來拖去. D2 在console 我已見過特別版, 所以更想入手PC的.

唉,  ...

係代理比人Cut單,好多時臨時唔比貨香港

1萬

白鑽玩家

老而不

阿定 發表於 2018-1-13 10:05
係代理比人Cut單,好多時臨時唔比貨香港

原來如此, 唉,,,
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

再問, 唔係代理cut 單甘簡單. Details 我都唔係好明. 不過算了.

話說D2 在網上都仲依然被人插到PK. 在之前的小update之後現在是沒了  #RemoveEververse .
打了CoO 的老大..是比之前主軸的難少少, 不過都可以KO 到.
問題是之後的東西, 好似一些Heroic 的 adventure, 打左成日, 真係第一次打到住部子彈 0 左, 個老大都未死. 甘樣就發現左原來在甘樣的情況下, 系統會再分配少少子彈俾你.
後來再check返, 原來 Heroic 的東西是最好用一支fireteam 去玩....真是頂佢, 唔一早講

仲有個  leviathan  又係要team 玩的...
唉, 我見就見到有中文的玩家, 但就是不知怎樣組隊..找了NA的朋友卻是大家時差多多...
有時真係唔知點玩...家下個power level 來來去去都是300 , 好想快D突破
還是好音樂最好.