設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: rx13142001

[AV擴音機] 新手一名請各師兄高人指點

黃金玩家

rx13142001 發表於 2018-1-6 23:37
louis 兄 7702價錢都係我射程範圍
而7009個功能又好似差唔多

8012 幾錢?
如果俾我選 我會選7702純前+後級玩
當然 其實8012+後級都一樣咁好
如用8012 可以買少部後級都得
咁一於8012啦

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alanadc23 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鑽石玩家

av81 發表於 2018-1-6 01:13
本人覺得選擇心儀喇叭品牌比選擇擴音機嘅牌子重要,尤其是聽歌。
你聽真啲B&w 同focal 聲底,選好自己價位 ...

(本人覺得選擇心儀喇叭品牌比選擇擴音機嘅牌子重要)

上面呢句真係要畀一萬個認同,  唔係淨係聽歌,  睇戲都係,  有陣時見好多師兄不斷換amp牌子想改變聲底,  但係揀錯喇叭真係好大鑊,  我見身邊唔少師兄包括自己,  曾經方向錯到離曬譜,  但係好多時候真係一言驚醒夢中人,  或者話一試驚醒夢中人!  曾經親眼目睹好多師兄,  終於試啱喇叭O咗咀,  其實個感覺好得意, 最開心係聽到好多師兄,  話原來睇戲可以咁樣, 點解以前未聽過自己果套喇叭出到呢的聲.... {:9_428:}

高級玩家

louis001 發表於 2018-1-10 23:28
8012 幾錢?

我都係禁唸師兄

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

rx13142001 發表於 2018-1-5 03:42
mattt兄 同加上我睇過kowkow 兄的家訪MOVIE , 我才選擇 DEnon 加 Focal 9系既組合出黎 ...

我已換矖全部用JBL 了,因冇乜閒情聽歌,同埋我係喜歡睇戲多啲呢

高級玩家

kowkow 發表於 2018-1-13 02:00
我已換矖全部用JBL 了,因冇乜閒情聽歌,同埋我係喜歡睇戲多啲呢

kowkow兄,請問你套926 喇叭音質如何?

高級玩家

louis001 發表於 2018-1-10 23:28
8012 幾錢?

louis 兄始終8012係旗艦型號, 評價都非常唔錯 ,睇完威兼sir既試聽會後極力推介 , 我古買完起碼4-5年不用換avm

鉑金玩家

rx13142001 發表於 2018-1-13 23:27
kowkow兄,請問你套926 喇叭音質如何?

音樂味濃,聽歌耐聽,但睇戲動態略為不夠,不過威廉sir set 完已好咗好多...; 個人覺得 926 music movie 係64之分,因為我完全冇時間或閒情聽歌了,所以主力睇戲(但其實都係冇乜時間(-_-)!!, 所以轉JBL 試吓乜feel, 剛剛換睇戲分別真的好大,再加上我將其他全用JBL  control series, 效果也上漲了,原來超低是LS120, 但可能用慣MK, 不慣其他低音(更大可能係唔識set) 最後也用回MK....., 最近我也換了Maranrz 8012, 現正攪作中

高級玩家

kowkow 發表於 2018-1-14 21:41
音樂味濃,聽歌耐聽,但睇戲動態略為不夠,不過威廉sir set 完已好咗好多...; 個人覺得 926 music movie  ...

我都會入手馬記8012

鉑金玩家

rx13142001 發表於 2018-1-14 22:49
我都會入手馬記8012

有機會要家訪交流吓呢呢(^-^)

高級玩家

kowkow 發表於 2018-1-14 23:11
有機會要家訪交流吓呢呢(^-^)

好呀師兄