設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[演唱會] 三二一GO! 楊千嬅紅館跨年演唱會2017

鑽石玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

平安夜之前.... 321...123,2017年最搶手兩個演唱會台灣有周傑倫,香港有 blonde 短髮楊千嬅。平安夜前夕,11 場跨年演唱會第一場,氣氛好 high 成晚尖叫 , 充滿動感同超興奮嘅一場聖誕新年演唱會。今次演唱會就好似 2015年 "Let's  Begin" 演唱會一樣,好驚喜因為現場首次獻唱一首感性動聽全新靚歌 "123321",仲有好耐冇唱 1-100 嘅舞曲"繼續努力",而 Single 嘅懷舊 disco 舞曲"烈女"當晚卻變成一首全新感覺嘅悅耳電子舞曲 , 千嬅 fans 們應該好有滿足感 , 樂而忘返....

評分

參與人數 6威望 +60 金錢 +60 收起 理由
whoosh84 + 10 + 10 超正, 一定要加分!
NAD + 10 + 10 正到爆
KwongD7689 + 10 + 10 高質Post
ant9284 + 10 + 10 正到爆
Msuper + 10 + 10 幾乎同呢個演唱會擦身碰會,最後都係無糾緣.
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡

查看全部評分

鉑金玩家

资讯快递非粉丝莫属!

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Msuper + 10 + 10 Grand San, 勝旦快樂!
psb + 20 + 20 超正

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2017-12-24 11:58
资讯快递非粉丝莫属!

粉絲? 唔知算唔算 , 應該係忠實聽眾卦.... 以前讀書時都已經有聽佢同收藏佢大碟CD,而家都係。可能鍾意佢把聲 sexy 同咬字好柔,好自然唔粗唔嘈唔生硬唔 husky 豆沙喉 , 有感情同個人技巧,唔同音樂風格都啱,歌曲音樂類型有變化 , 唔會太窄或沉悶....祝師兄聖誕快樂 & happy new year!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
Msuper + 10 + 10 見到林夕個樣就笑
Grandmaster + 10 + 10 merry xmas!

查看全部評分

鑽石玩家

25/12/17 聖誕篇+ Last Christmas 聖誕歌 + 交流 + extras .....

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 超正
ant9284 + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

HURTS 2B HUMAN

你有冇買fare入場啊?

鑽石玩家

icq00000 發表於 2017-12-27 23:12
你有冇買fare入場啊?

第一場,趁有福份睇 live 同機會買碟要快啲,如王菲咁,而家想睇同買佢新碟都冇機會....不過大笑姑婆演唱會最正最多 bonus 通常係尾場 , 期待好似 2015年 Let's Begin 咁有 bluray/2CD 出。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Msuper + 10 + 10
Grandmaster + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

菲應該唔敢出嚟唱吧

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
psb + 20 + 20 huh?

查看全部評分

鉑金玩家

HURTS 2B HUMAN

psb 發表於 2017-12-28 13:10
第一場,趁有福份睇 live 同機會買碟要快啲,如王菲咁,而家想睇同買佢新碟都冇機會....不過大 ...

佢哋兩個嘅碟我都有儲,但係演唱會我就一次都冇去過。
我唔係瘋狂fan,我係對事唔對人,演唱會就真係入場聽唱功,睇效果嘅,如果齋去圍威喂,不如喺屋企聽CD。
人瑞成日唱錯歌詞,又狂走音;菲姨就更加歇唱,或者真係冇氣冇力。
其實錯過咗94年嘅菲姨個唱或者係遺憾,但係當年淨係得王靖雯啲歌又認真唔夠喉。
之後啲演唱會買返啲DVD一聽,連後期remaster都tune唔到嘅話,現場可見會有幾差。
講返人瑞,佢班群英會每場例牌喪嗌,無論人哋深情唱緊定講緊嘢,真係煩到夭折。

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
hon11016 + 10 + 10 絕對認同,狂走音
psb + 20 + 20 一定要加分
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

icq00000 發表於 2017-12-28 16:29
佢哋兩個嘅碟我都有儲,但係演唱會我就一次都冇去過。
我唔係瘋狂fan,我係對事唔對人,演唱會就真係入場 ...

好彩唔係坐正群英會隔離,唔係就喊都無謂。其實開場唱"繼續努力"都幾瘋狂,但過後啲群英會都好 behave,可能係相互反應,感性歌手有感性歌迷。小弟都係因為對 Let's Begin 2015 演唱會現場音樂弦樂同藝術色彩覺得好 impressed,bluray 睇咗4-5次,當時好用心唱嘅千嬅亦話要控制感動同興奮情緒連講話都要細細聲,所以 Let's Begin 到尾場佢把聲同唱功都 keep 得好正,好多歌音樂編排得好靚 , 令冇買演唱會CD 嘅小弟都入咗 Live 2CD。而今次"321 Go" 就比較聖誕 party feel,見到啲歌迷咁有 passion 咁興奮,現場氣氛同歌手姿態同交流咁開心,情緒都開心埋,可能都幾想見到呢啲  

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

唔記得一提,開張一睇千嬅唱 "1-100" EP 首舊歌"繼續努力"時嘅激光營造畫面 , 就即刻諗起 2015年首"愛在旁若無人的太空" MV 中段嘅宇宙太空片段 , 好正

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分