設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 仙女座再升級建議

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小弟上月唔見左一邊綠色仙女座
而家心大大細,考慮買返一隻綠/白仙好定係升級好
之前都係用iPhone推,請各位大大比d建議

Budget: HK$10,000/HK$20,000內 (可接受二手)
喜愛的歌曲風格:女毒, YUI, 動漫歌曲, 韓國女團歌曲

方案1) 買返綠仙
方案2) 買返綠仙 + AK 70 MK II
方案3) 買白仙
方案4) 買白仙+ AK 70 MK II
其他方案) 請各位大大建議一下,謝謝

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Ching真係陰公, 不過可能係天意黎(拍
20k 筆直就攻頂吧
我自己淨係聽ACG, 不過ACG係乜曲風類型都有啲
所以我揀左雜食型既 ZeusR
人聲, 分析力, 音場都好充足好夠用

銀級玩家

wkk0504 發表於 2017-12-11 01:17
Ching真係陰公, 不過可能係天意黎(拍
20k 筆直就攻頂吧
我自己淨係聽ACG, 不過ACG係乜曲風類型都有啲

同師兄一模一樣,本來玩緊仙女 聽ACG多。之後黑五直接攻頂 Zeus-XR. 師兄Zeus 配咩線 dap?

銀級玩家

如果接受二手, 綠仙女好多平價。然後買埋DAP二手 黑磚/70MKII 剛好一萬。
不過師兄如果budget去到2萬不如直接攻頂然後退燒。
宙斯真係好退燒 可以參考下EddieHsueh@FB大的文章

黃金玩家

我都係仙女升級.....ORDER 左64隻A18...(黑五萬歲)
宙斯 不了.....D聲成個蓋咁...
冇排氣既耳機真係接受唔到了......

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

gavin898898 發表於 2017-12-11 11:32
同師兄一模一樣,本來玩緊仙女 聽ACG多。之後黑五直接攻頂 Zeus-XR. 師兄Zeus 配咩線 dap? ...

先恭喜Ching落單同有排叫春www

線: 漢聲Venom(現役)
之前用過Leonidas , thor silver 人聲好毒,不過低頻少左啲

Dap: AK70 or AK70mk2

揀DAP要小心試, 因為宙斯好敏感, 低噪探測器功力比仙女更強, DAP太大力的話低噪好明顯
AK70我用開係完全聽唔到, 最近入手左Fate版AK70ii結果都係聽到低噪.....
另外試過SP1000都係有少少
Hugo2/金磚3.5低噪炸耳, 4.4就未試過
國磚就唔洗諗架啦......
不過如果你接受到低噪既話, 咁就用乜都無所謂既
earphone: Empire Ear Zeus R/ Fitear EST/ T8ie Mk2/ Major
headphone: Ath-A2000z
cable: Han Sound Venom / PW audio 1960s / No.10

黑鑽玩家

白仙+ AK 70 MK II

黃金玩家

johnwong1102 發表於 2017-12-12 00:10
白仙+ AK 70 MK II

請問夾咩2.5線?

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如不介意水貨無保,現時Layla II抵玩(連運費$12xxx)

黑鑽玩家

plusSound