設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] Wii Sport Resort 繁體中文版的二三事 (轉載)

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
轉載自 - http://chinese.engadget.com/2009/12/20/wii-sport-resort/

如果還沒有看到香港 Wii 搵黎洪金寶出現既廣告,不知道任天堂已經正式在香港推出 Wii 繁體中文版的話,這篇消息很適合你。首先,任天堂己正式在香港成立任天堂香港,並於 12 月 12 日 推出 WIi 繁體中文版,有關的售價如下:

• Wii Sports Resort(繁體中文版)主機套裝 HKD$1,799 
  • Wii Remote HKD$299
  • Nunohuk HKD$139
  • Motion Plus HKD$129

任天堂香港由於現時仍未有 Wii Server 及 Wii Channel,所以繁體中文版主機套裝暫時未能對應 Wii Point 及 下載服務,任天堂表示未來將按情況決定是否提供服務。比較特別的是以往由萬信發售的 Wii,售後服務及維修由萬信負責 (並不包括遊戲),而這次發售的 Wii Sports Resort 售後服務及維修均由任天堂香港負責。

遊戲方面,香港現時有 Wii Sports 度假勝地 及 Wii 第一次接觸 兩隻遊戲有繁體中文版,並預定於農曆年前推出繁體中文版的 Wii Fit Plus。NDS 方面,任天堂香港表示暫時未有計劃推出中文版的 NDS 及 NDSiLL。

2萬

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我都想入返部玩.

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

轉載自 - http://chinese.engadget.com/2009/12/20/wii-sport-resort/

如果還沒有看到香港 Wii 搵黎洪金寶出 ...
wil-wil 發表於 2009-12-21 18:41

CHing, 想問吓依家賣緊嘅中文版Wii Fit係唔係唔同農曆新年前出果隻行版o架?有乜分別呢?其中一樣係唔係都係講國語嘅呢?

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

黎緊那隻叫Wii Fit plus, 好似講國語架!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

4# ewartuen

咁即係多D嘢啦!咁我就唔買住喇!睇定D先咯。

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我都想玩呀~~
但係我部WII係好舊架啦!!!
3.2J+WII KEY 1.9S~~~~(唔係好肯定係咪1.9S添呀!!)

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

咁,wii key玩唔玩到中文版呢?

黑鑽玩家

咁,wii key玩唔玩到中文版呢?
bear37 發表於 2009-12-25 19:22

我都試過dl左隻繁體版入落部日版機度,部機顯示要更新,但唔知會唔會死機!所以唔敢試玩!