設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] Xbox x 開箱文(已試4K 片加game atmos 效果)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

前日官綱訂機,尋日就收到機,發貨速度夠曬效率!

機回到來試玩forza 不過一打開game 原來還要下載成90多gb容量先玩得,只好放埋一邊等待。

若干時間後終可玩得一打開真正4k game Forza(雖之前已睇過街外試玩畫面) 但自己家中睇還是2馬子事。選視角車內看,日光個場佢細緻到陽光反射到玻璃窗上果下反光位都做埋(心諗指細到咁),落雨場面唔駛再多講,打落地下既雨水波紋都做埋想點,窗勃是會推走雨水簡直同真實無易,不過真還真靚還靚,其實真到反而有種假左既感覺,我唔識點形容,但整體滿意。

再試佢隻主菜upmixing對應atmos 音效gear of war ,不過一開又係等裝40多gb 以為今次快點,點裝裝完又要再裝60多gb資料咩料?只好再等!

一輪時間後終開到隻game 見到部m 亮登atmos 家中打機對應atmos 都係第一次,一開直頭腳都軟一軟,打機同睇戲完全唔同,因打機埋身感多d,而且槍林彈雨一定比睇電影來得多同密,簡直去左戰場一樣,特別天空聲d野飛過頭上係好明顯,就係呢下現知無買錯機,簡直atmos 用家必試,本身已買ps4 cod 如果Xbox x cod 對應atmos 我都必定會買埋享受。

最後試埋佢Play 4k movie 因家中無4k碟在手,只好試下play 其它格式file 睇下得唔得,基本上試左3套係唔work,我只可叫套鋼鋸嶺睇到某幾段,但一試佢出既4k畫質絕對無投訴,此中用一部遊戲機角度價錢來講絕對收貨,都會稍後入返幾套4k 戲來再試下。

總托來講成日D人話Xbox 無野玩,事實game 係少d,又話電腦都有啦!係,不過用呢個價錢可以現時簡單玩到atmos 同真4k 遊戲確實係佢比較簡單直接。

評分

參與人數 8威望 +210 金錢 +210 熱話 +30 收起 理由
wil-wil + 100 + 100 + 30 正到爆
SonSon + 50 + 50
wadee + 10 + 10
momolee + 10 + 10 俾個Like你啦
good88690 + 10 + 10 正到爆
大玩偶 + 10 + 10 正到爆
Raphael + 10 + 10 恭喜Ching!
edlsang + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄家中有養貓?

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

宜家街有冇現貨 ?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Raphael 發表於 2017-11-9 14:20
師兄家中有養貓?

係呀!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

大玩偶 發表於 2017-11-9 14:49
宜家街有冇現貨 ?

街我唔知,但豐x有send電郵比我話有現貨可線上買。

鉑金玩家

用咩app播到4K片?

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

請問upmixing對應atmos 音效是否XBOX ONE X獨家功能?ONE S有嗎?
現在有咩game可對應?

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

對應外置影片ios 檔嗎

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

terry0087 發表於 2017-11-9 15:59
街我唔知,但豐x有send電郵比我話有現貨可線上買。

好毒呀, 過多幾日去丰X問下先

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

frankiepoon 發表於 2017-11-9 16:20
用咩app播到4K片?

用佢自家播放功能,不過唔可以正常播到,只可一段段而且不一定段段都得