設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[入耳式] 我的新歡-Jomo Flamenco

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
今年8月展會訂了會場限量的金碳纖的 Flamenco 終於在星期二到了,聽了 3-4 日,我只可以講只有買貴沒買錯。大家如果去試公模我可以同你講,私模比起公模更痴線。

評分

參與人數 7威望 +70 金錢 +70 收起 理由
arekkusu0107 + 10 + 10 恭喜Ching!
cccyip + 10 + 10 恭喜
charliebrown88 + 10 + 10 恭喜Ching!
chars + 10 + 10 恭喜Ching!
rickie662 + 10 + 10 耳仔出水一定要比
heheyuth8700 + 10 + 10 一定要加分
ml55 + 10 + 10 恭喜Ching!

查看全部評分

Vincent Kwok
DAP: AK380 Copper w/Copper Amp   
IEM: VisionEars VE6 X2 / Jomo Flamenco
Cable: Effect Audio Bespoke Leonidas / Effect Audio Pharaohs
DAC: Teac AI-503
Specker: Pioneer S-A4SPT-VP
Cable: i

星級玩家

恭喜師兄,有冇聽感可以分享下

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

彥宇yuhu 發表於 2017-10-21 13:37
恭喜師兄,有冇聽感可以分享下

試左公模, 同rox幾似

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

ching,

congratulate, waiting for your report.

黃金玩家

又有新玩具

黑鑽玩家

恭喜師兄

鉑金玩家

唔知聽感同Zeus有冇好大分別,呢兩隻耳機應該係同級,多口一句,請問師兄有否曾經試過Zeus?唔知兩者之間的聲音取向分別大唔大。

黃金玩家

搵條咩綫夾啊?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ml55 發表於 2017-10-23 03:26
唔知聽感同Zeus有冇好大分別,呢兩隻耳機應該係同級,多口一句,請問師兄有否曾經試過Zeus?唔知兩者之間的 ...

我個人聽感覺得呢兩對耳機取向係唔同
Zeus 有R同XIV兩種調音;
Flamenco有boost
兩隻玩既野好唔同

雖然兩對口味都係比較中性
但我覺得ZeusR主攻分析力, 音場立體, 人聲微暖有包圍感
而Flamenco(boost無開)就比較音色偏瘦, 注重樂器表達, 樣樣都好平衡既感覺
(而開boost後既調音唔係太岩我自己胃口,所以唔多講,交番比其他Ching)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ml55 + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

earphone: Empire Ear Zeus R/ Fitear EST/ T8ie Mk2/ Major
headphone: Ath-A2000z
cable: Han Sound Venom / PW audio 1960s / No.10

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

恭喜Ching 黑金配色好高貴~