設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: alancll

[AV擴音機] Denon x2400h 已入手 附送AH-C160W藍芽耳機

鉑金玩家

嚟緊有努各位師兄哥指點

鉑金玩家

wman 發表於 2017-10-17 22:34

差啲買左4400

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

alancll 發表於 2017-10-15 15:51
最後決定入手x2400了

恭喜恭喜:師兄終於入左手。。。

白鑽玩家

高二級當然好 D , 但價錢也高很多 ,量力而為 ,有得玩已經好好了

鉑金玩家

wman 發表於 2017-10-17 22:49
高二級當然好 D , 但價錢也高很多 ,量力而為 ,有得玩已經好好了

我驚哂左部44,買部24,學玩先,引大先換.
留錢買SUB + Control X

白鑽玩家

jay12118 發表於 2017-10-17 22:59
我驚哂左部44,買部24,學玩先,引大先換.
留錢買SUB + Control X

你再上 76  。。。我好肯定你好快仔升級

但一套音響 , 其他方面也很重要的 ,决定正確

鉑金玩家

jay12118 發表於 2017-10-17 22:39
用左太耐安橋,Setting 及 聲底有啲唔惯。

安仔仲係咪注重高音多啲依家個聲底係咪厚咗同快咗

銀級玩家

我之前部amp係用Onkyo SR607, 功能上當然同現代amp無得比,抬完部X2400返屋企,當晚換amp時,抬起部607心諗點解舊嘅入門amp都重咁多嘅,心入面不禁擔心自己會唔會downgrade咗呢?駁好哂線著機試試聲,因為已經夜深,未有用mic cal機,就自己斷估情況下設定好喇叭距離及聲壓,播段hacksaw ridge初上戰場時睇睇,出黎效果令我有啲驚訝,個種子彈横飛聲、爆破聲及現場包圍氣氛係之前部607上面從未聽過嘅,雖然都只係入門機種,但我已經感到滿足了,第日瞓醒,二話不說用audyssey cal機,原來而家嘅amp係可以叻到連我中置+/-掉轉咗都detect到,唔怪之得我一路都覺得隻中置聲怪怪哋,原來年幾前搬屋插錯線,set好哂後,當然第一時間俾老闆(老婆)收貨先,播隻Atmos demo俾佢睇,佢睇到呆呆哋問:到底係點做到架?點解可以啲聲周圍走嘅,Hehehe....而家唯一美中不足係仲要諗諗隻sub仔點搞,因為年時已高,時著時唔著,又要儲錢同攞批文了....

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
funny1 + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鉑金玩家

alancll 發表於 2017-10-18 10:10
我之前部amp係用Onkyo SR607, 功能上當然同現代amp無得比,抬完部X2400返屋企,當晚換amp時,抬起部607心諗 ...

第一晚有冇happy到瞓唔著

銀級玩家

funny1 發表於 2017-10-18 10:39
第一晚有冇happy到瞓唔著

係無瞓到, 試通頂....

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
wman + 10 + 10 俾個Like你啦
funny1 + 10 + 10 正到爆

查看全部評分