設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[藍光播放機] Cambridge Audio CXUHD 最強 4K 爭霸之猩凶巨戰全體驗 (會後討論)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小弟好耐之前用過佢哋嘅 840A / 840C ,今晚有機會聽佢部新AV amp CRX200,發覺佢好好力水,包圍感真係唔錯,尤其是啲戲內嘅背景音樂,真係同日系機唔同,多謝 76 各位大大。

評分

參與人數 2威望 +120 金錢 +120 活動 +110 收起 理由
245141525 + 100
小瑟 + 120 + 120 + 10

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

kingoffatboy 發表於 2017-10-13 20:54
我有到現場參加

謝謝支持,昨晚感覺如何??

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2017-10-14 10:30
謝謝支持,昨晚感覺如何??

昨晚氣氛唔錯,現場講解清晰,Cambridge 啲人聲真係好正,完全冇味精,音色非常準,美中不足是唔係行雙低音,因為好多體驗會都行兩隻subwoofer ,少咗啲啲打心口感覺

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 活動 +100 收起 理由
小瑟 + 100 + 100 + 100 用家心得極具參考價值

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

部cxuhd真係跌眼鏡,沒想過有這樣表現,感覺比203se正及抵玩,如果不是貪有jb,203se真係sorry!!

評分

參與人數 1活動 +100 收起 理由
小瑟 + 100

查看全部評分

黑鑽玩家

部CXUHD 真係唔錯,今日已落荃新天地個 AV Life 入左,有少少優惠.
不過本身沒AV AMP。睇黎又要破財了.
另外 SACD部份仲要研究下點先 play. 定要等 Cambridge Audio 既新 product 呢....

評分

參與人數 2威望 +10 金錢 +10 活動 +100 收起 理由
Sun811 + 10 + 10 Wellcome

查看全部評分

DAP : AK SP2000 ONYX BLACK
EarPhone: 64 Nori, Jomo Trinity

鉑金玩家

CHING部CXUHD好正,流哂口水

鑽石玩家

其實今次呢部Cambridge amp真係有少少喜出望外,  一向Cambridge audio + b&w 呢兩個牌子聲音都係比較溫柔, 同埋著重音樂感,  但係又估唔到今次呢一部amp + bdp + b&w 7 series 又真係算幾爆得,  amp都出其好力,  價錢亦唔算貴,  不過冇atmos and dtsx 就真係有少少......
當然真心講對畀小弟平時鍾意聽開嘅組合,  呢一套英國聲始終都係溫柔好多
值得一提嘅係有機會親身見到Cambridge audio老闆都係一件好開心嘅事,   最可惜就係冇每人即場送一部CRX200

評分

參與人數 1活動 +100 收起 理由

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章

當晚的活動報導已發佈,打算重溫當晚盛況的版友可從以下連接進入新聞中心呢。

報導詳文 : https://goo.gl/H8Pu36

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

sunnyslhf 發表於 2017-10-15 02:23
部CXUHD 真係唔錯,今日已落荃新天地個 AV Life 入左,有少少優惠.
不過本身沒AV AMP。睇黎又要破財了.
...

師兄想問下部機睇唔
睇到
1) 4kuhd file,出到manual嗎
2) 一般藍光bdmv file 可以嗎
Thx

黑鑽玩家

lamborghini436 發表於 2017-11-1 19:55
師兄想問下部機睇唔
睇到
1) 4kuhd file,出到manual嗎

sorry.. 1&2 都沒試過... 沒 files.
DAP : AK SP2000 ONYX BLACK
EarPhone: 64 Nori, Jomo Trinity