設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[流行曲] 郭富城---True Legend (6CD)

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
http://www.yesasia.com/global/tr ... 0-0-zh_TW/info.html

CD 1
01. 個個讚你乖
02. 狂野之城
03. 天涯凝望
04. 在我生命中有了你 - 郭富城、吳倩蓮合唱
05. 鐵幕誘惑
06. 半生緣份
07. 痛哭
08. 臨行
09. 小城故事BUDALI
10. 強
11. 天地不容
12. 你是我的一切之春眠篇
13. 純真傳說
14. 望鄉之再見螢火蟲
15. 化裝舞會
16. 失憶諒解備忘錄
17. 用一首歌的時間懷念妳

CD 2
01. 紀念冊
02. 敬啟者之愛是全奉獻
03. 如果下半生
04. 妳是我的1/2
05. 吻我吧
06. 情人眼裡看世界
07. 信鴿
08. 時光
09. 一個人的時候
10. 脫軌
11. 國王的新歌
12. 盛大獻映
13. 最激帝國
14. 極度哀艷的晚上
15. 聽風的歌
16. 心頭好
17. 生日禮物

CD 3
01. 有效日期
02. 愛的呼喚
03. 複製靈魂
04. I Love You So太愛你
05. 神經
06. 唱這歌
07. 戰場上的快樂聖誕
08. 最深愛的人是你
09. 戀愛中
10. 心上有人
11. 如果妳認真過 (悲情篇之記後陵一夜)
12. 忘不了
13. 風裡密碼
14. 留言信箱
15. 驚變
16. 戀愛態度1998
17. 無夢英雄

CD 4
01. 只因你在乎我
02. 只要我的愛
03. 說聲我愛你
04. 誰會記得我
05. 一變傾城
06. 這夜心情
07. 木偶襲地球
08. 愛的禱告
09. 只愛你
10. 愛情基本法
11. 愛下去
12. 遊園驚夢
13. 戀愛時間
14. 變臉
15. 創舉
16. 新的喝采
17. 動起來

CD 5
01. 着迷
02. 無忌
03. 誰能代替你
04. Falling For You
05. Para Para Sakura
06. 活得好
07. 唯一色彩
08. 越愛越好
09. 跳舞大王
10. 食你落肚
11. 絕對美麗
12. 因愛之名
13. 十指緊扣
14. 臨睡前吻你一次
15. 水手裝與機關鎗
16. 錯愛的呼喚

CD 6
01. 把我的一生都給你
02. 天涯
03. 只有你
04. 渴望
05. 我的開始在這裏
06. 風不息
07. 當我知道你們相愛
08. 分享愛
09. 渴望無限 Ask For More
10. 你是我心中最愛的人
11. 查無此人
12. 愛定你
13. 愛的呼喚 (M)
14. 別說
15. 真的怕了
16. 守護你
17. 旅途

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

無最早期的台灣舊歌也算是 legend ?

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

早幾年出過,仲有首歌變左鬼佬唱嘅錯版

白鑽玩家

bbbig 發表於 2017-10-11 12:13
無最早期的台灣舊歌也算是 legend ?

因為版權問題,所以放唔到落去

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Johnson8hk 發表於 2017-10-12 05:31
因為版權問題,所以放唔到落去

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

許多歌手只可唱某歌版本_ 但未必可收錄入大碟內

e.g.:慧嫻某演唱會.......DVD,Blu-ray無千千,Dancing boy
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Cheong448 發表於 2017-10-12 17:10
許多歌手只可唱某歌版本_ 但未必可收錄入大碟內

e.g.:慧嫻某演唱會.......DVD,Blu- ...

一首半首就無所謂,但佢個 legend 確實 start at Taiwan ma......全部都無又真係講唔通囉……

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

bbbig 發表於 2017-10-12 19:46
一首半首就無所謂,但佢個 legend 確實 start at Taiwan ma......全部都無又真係講唔通囉…… ...

你問郭富城歌迷會長或小美.......點解{:9_419:}

無咗一首半首心目中歌曲_對歌迷__ 有影響

只得CD有.........相反影碟不入大碟

CD只得立體聲......影碟聲 完美

銀級玩家

byingfung 發表於 2017-10-11 19:27
早幾年出過,仲有首歌變左鬼佬唱嘅錯版

鬼佬歌其實係Falling For You,係金培達唱,收錄在芭啦芭啦櫻之花OST內,隻OST跟"新天地"一齊出,華納揀歌時冇睇主唱人名落錯咗,但其實首歌幾好聽

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

wjhk123 發表於 2017-10-13 15:32
鬼佬歌其實係Falling For You,係金培達唱,收錄在芭啦芭啦櫻之花OST內,隻OST跟"新天地"一齊出,華納 ...

係喎!