設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: EddieHsueh@FB

[線材] 耳機升級線發燒心得

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

EddieHsueh@FB 發表於 2018-4-6 21:14
不過據我所知Toxic 授權給CM cable線基去製作線材來賣,以CM cable為品牌,放置在星際APEX販賣.

而Frank之 ...

無錯,是我寫得不清楚,料是Toxic提供,但制作是香港cm cable.先前有傳Right Shop想做香港代理,但因交貨期太長而談不合.(有錯勿怪)

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

EddieHsueh@FB 發表於 2018-4-6 21:33
1960s 跟 毒液 堪比倚天劍 屠龍刀, 同時擁有就夫復何求

_A9A9906 by [/url], 於 Flickr ...

Eddie大喜歡用兩條線來聽哪種類型的音樂?
我自己喜歡用1960s 聽人聲女毒, ballade
Venom 用來聽rock, acoustic
earphone: Empire Ear Zeus R/ Fitear EST/ T8ie Mk2/ Major
headphone: Ath-A2000z
cable: Han Sound Venom / PW audio 1960s / No.10

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

wkk0504 發表於 2018-4-7 02:00
Eddie大喜歡用兩條線來聽哪種類型的音樂?
我自己喜歡用1960s 聽人聲女毒, ballade
Venom 用來聽rock, aco ...

真係好毒

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

YingShao@FB 發表於 2018-4-6 15:54
我在悉尼,没机会试听。不过我看了你们的建议,觉得GW24更适合。谢谢patrick兄,你也玩了很多线材了,让 ...

同線材match不同的iem同DAP....GW24係我手上最好嘅線材之一!但是線材不一定是貴就是最好、因組合實在太多……三千蚊以下好的線材也不少

手上一大埋線近五年最後keep的線只有siltech crown cable, wireworld nano platnium 近期有 GW24, Venom, bw22等...有點後悔放了手上的CP、不過Odin我也沒有keep了

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ip_csl 發表於 2018-4-6 21:36
無錯,是我寫得不清楚,料是Toxic提供,但制作是香港cm cable.先前有傳Right Shop想做香港代理,但因交貨期太 ...

據我所知應該不會有其他shop做到香港代理……Frank D order做唔切

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

patrick@wong 發表於 2018-4-7 08:57
據我所知應該不會有其他shop做到香港代理……Frank D order做唔切

只有Frank和ㄧ位員工,D order當然做唔切

鉑金玩家

之前有試過Venom,感覺無乜特别,背景唔算特別黑,音埸定位立體感亦不是十分出色,可能同隻Fender 11圈鐵唔喺好夾

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ip_csl 發表於 2018-4-7 09:43
只有Frank和ㄧ位員工,D order當然做唔切

Frank個邊人太了……mass product好辛苦

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

patrick@wong 發表於 2018-4-7 13:54
Frank個邊人太了……mass product好辛苦

所以比多$1k多在香港訂算了l

專業玩家

ip_csl 發表於 2018-4-7 16:11
所以比多$1k多在香港買算了l

Wow,你M17买好啦!我5月底6月初会去HK出差,也考虑预定一条,到时自己去取货。frank那里等太久,而且回复很慢。