設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: jason1969

[DAP播放器] 我啲新玩具Sony NW-WM1Z

黃金玩家

ml55 發表於 2017-10-15 06:58
收到1Z三個星期,一直不停煲機,有一點我點都想講一下,真係服左Sony,部機一日開足超過二十個鐘,但部機熱 ...

因爲Walkman嘅解碼器係Sony自己研發.... 依家做DAP嘅廠冇乜邊間好似Sony咁連解碼器都自己設計埋.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ml55 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

ml55 發表於 2017-10-15 06:58
收到1Z三個星期,一直不停煲機,有一點我點都想講一下,真係服左Sony,部機一日開足超過二十個鐘,但部機熱 ...

24小時不停煲, 已煲600小時,部機完全無熱, 大牌子有Quality
LG65UC97004K,OPPO 205, Lexicon ZX7 x 2,Marantz 8802a,KEF Reference 207/2 (LR) 202/2c (C), R900 (SL/SR) R500 (SBL/SBR) CI2200RR-THX(TFL/TFR), R50(SDL/SDR), Velodyne DD 15 PLUS x 2, SONY WM1Z/JH Layla

黃金玩家

最唸唔明Sony 咁大個品牌,出隻App類似 AK Connect 遙控部DAP都懶。

進階玩家

請問各位師兄
黑磚音質上有金磚幾成左右
之前諗住full pay買黑磚 但而家諗諗下又想分期
既然諗得分期條數心理上又可以鬆動D

銀級玩家

king072124 發表於 2017-10-17 14:13
請問各位師兄

要分期就直上金磚  一步到位以後唔洗升。
去旺角星際行一轉試曬佢,借4.4線聽黑vs金。
聽唔出分別就可以買黑磚~

進階玩家

gavin898898 發表於 2017-10-17 15:02
要分期就直上金磚  一步到位以後唔洗升。
去旺角星際行一轉試曬佢,借4.4線聽黑vs金。
聽唔出 ...

有去旺角試過黑
本身想試自己d歌
但張卡入左落去detect唔到 (已經開左music folder)
想問師兄試歌係咪都係自己卡帶歌試?
有無遇到呢個問題

黃金玩家

king072124 發表於 2017-10-17 14:13
請問各位師兄

煲得越耐!兩者分別越明顯。

銀級玩家

king072124 發表於 2017-10-17 15:12
有去旺角試過黑
本身想試自己d歌
但張卡入左落去detect唔到 (已經開左music folder)

我試過張卡畀佢 delete 哂D歌 Tim...  

試下攞卡畀佢 format,返屋企找歌之後第日再出去試。

進階玩家

洪威 發表於 2017-10-17 16:10
煲得越耐!兩者分別越明顯。

所以師兄覺得金磚同黑磚個差價係值得上金磚??
(小弟會去試金磚)
只係之前諗住full pay過唔到心理關口入金磚先淨係敢試黑磚

進階玩家

bye2 發表於 2017-10-17 16:20
我試過張卡畀佢 delete 哂D歌 Tim...  

試下攞卡畀佢 format,返屋企找歌之後第日再出去試。 ...

我之前都聽到有人敢講,,無晒d歌
好彩我入完落部磚之後
用返自己機張卡都無事