設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[流行曲] 春嬌與志明 , 又想起 Danny 陳百強...

銀級玩家

psb 發表於 2018-5-21 20:13
NAD 兄 , 你好似睇漏咗上一頁YouTube 視頻 , 咪咁懶 , 學我咁成段視頻完完整整睇5次就明。新碟 ...

講到咁正?
你仲係迷single先?!
騷下第2版啦

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +160 金錢 +160 收起 理由
ernietse + 50 + 50 nice clean carpet
joan_ww + 10 + 10 花與愛麗斯好好聽
Msuper + 15 + 15 樓下應該日日都仲幻想自己係 Single 啦!.
psb + 50 + 50 正到爆! 我未結婚之前咪係 single 囉, 哈哈.
Grandmaster + 10 + 10 絕對認同
dc903 + 25 + 25 俾個Like你啦

查看全部評分

鑽石玩家

上 Instagram 睇到一啲近期日本新劇拍攝照片 , 分享下...

x

評分

參與人數 7威望 +195 金錢 +195 收起 理由
ernietse + 50 + 50 用家心得
dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
NAD + 10 + 10 正呀又有得煲啦你!!
joan_ww + 10 + 10 俾個Like你啦
Msuper + 15 + 15 睇呢堆相_嬅姐愈來愈唔似已生產的阿太喎.
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
tlsk + 50 + 50 報告非常詳盡

查看全部評分

鑽石玩家

joan_ww 發表於 2018-5-19 09:39
好喜歡電光幻影2版, cd借人後無回頭, 二手難找又天價! 激氣

得閒 .... 等小弟影多啲相清楚啲曬下 , 嚟個"電光幻影 Electric Girl"絕版 大碟新舊 CD+AVCD 對照 , 一聽一收全新膠封唔拆 , 為收藏 , 千嬅 fans 如你應該唔會陌生

x

評分

參與人數 8威望 +275 金錢 +275 收起 理由
joan_ww + 10 + 10 正到爆
NAD + 10 + 10 正到爆
Msuper + 15 + 15 巧毒喎,禁樣引你既小師妹!
dc903 + 50 + 50 佢個photographer 應記一功
tlsk + 50 + 50 報告非常詳盡,正!
窮小子 + 80 + 80 ### 正到爆 ###

查看全部評分

鑽石玩家

joan_ww 發表於 2018-5-22 15:57
還有這限量即影相2xep得意包裝

師姐識貨 , "花與愛麗斯"真係好好聽   , 另外小弟心水係下面幾首 , "烈女","煉金術"....etc. etc. 都唔錯。再分享千嬅刻意"懷舊 retro disco 舞曲系列"幾首....包括 "Single" 大碟內嘅首主打"烈女" , "處處吻"同另一首"Home" 細碟 EP 內嘅"斗零踭"同較為電子好正嘅 live 版本。亦曬下相關嘅 "Single" 大碟第一版同密封未拆膠為收藏嘅 CD+ACVCD 第二版....

x

評分

參與人數 6威望 +145 金錢 +145 收起 理由
joan_ww + 10 + 10 絕對認同
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
dc903 + 50 + 50 cg馬嗎!
Msuper + 15 + 15 psb哥哥又放毒~毒弟兄姊妹嘩,只馬有d假!.

查看全部評分

銀級玩家

psb 發表於 2018-6-6 14:48
師姐識貨 , "花與愛麗斯"真係好好聽   , 另外小弟心水係下面幾首 , "烈女","煉金術".. ...

眼花.!有幾吓嘢 !!
話你冇我下面隻
以前側膊冇覆!

x

評分

參與人數 5威望 +175 金錢 +175 收起 理由
tlsk + 50 + 50
psb + 50 + 50 超正, 一定要加分!
joan_ww + 10 + 10 這張我都無
Msuper + 15 + 15 哈哈,適當時候梗係要挑下機!.
ernietse + 50 + 50 nice clean hairy carpet

查看全部評分

鑽石玩家

NAD 發表於 2018-6-6 21:30
眼花.!有幾吓嘢 !!
話你冇我下面隻
以前側膊冇覆!

見你咁"勇".....突然諗起呢首早期正爆經典 , 小弟深愛 .... 聽一次上癮聽一世都唔厭 , 相信千嬅 fans 個個都知。"Let's Begin 2015 live 嘅 opening:

x

評分

參與人數 5威望 +95 金錢 +95 收起 理由
Msuper + 15 + 15 樓下笑4我,挑機可以無休止的,哈哈加油!.
NAD + 10 + 10 挑機都冇反應!!
tlsk + 50 + 50 恭喜Ching!
joan_ww + 10 + 10 絕對認同
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

NAD 發表於 2018-6-6 21:30
眼花.!有幾吓嘢 !!
話你冇我下面隻
以前側膊冇覆!

當年長髮嘅吳彥祖真係好鬼型 , 每次聽首"勇"都好有激勵同減壓作用 , Wyman 歌詞好正:
"..旁人從不贊同 而情理也不容
   仍全情投入 傷都不覺痛
   如窮追一個夢 誰人如何激進
   亦不及我為你那麼勇
   沿途紅燈再紅 無人可擋我路
   望著是萬馬 千軍都直衝
   我沒有溫柔 唯獨有這點英勇
   跌下來再上去 就像是不倒翁
   明明已是撲空 再盡全力補中
   再沒有支援 還是有這點英勇
   渴望愛的人 全部愛得很英勇.."

其實呢隻點會冇呀 , 未拎出嚟曬咁解啫 , 慣咗得閒聽碟時就手過癮下影相。千嬅A年代三寶大碟絕版系列 , 隻隻極品 , 週末禮拜六心情放鬆 , 索性三隻一齊聽。"原來覺得很快樂"加強大碟 CD+DVD 第二版隨意揀出下面幾首心水。每次聽首"原來覺得很快樂"總會諗起"再見二丁目" , 唔知有聽千嬅嘅朋友有冇同感?

x

評分

參與人數 6威望 +145 金錢 +145 收起 理由
dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
tlsk + 50 + 50 超正, 一定要加分!
joan_ww + 10 + 10 正帖留分
Msuper + 15 + 15 終於出山_出手_出碟_出圖_出歌_了.
Grandmaster + 10 + 10 很捧的收藏
NAD + 10 + 10 正到爆

查看全部評分

銀級玩家

psb 發表於 2018-6-9 12:25
當年長髮嘅吳彥祖真係好鬼型 , 每次聽首"勇"都好有激勵同減壓作用 , Wyman 歌詞好正:
"..旁人從 ...

堅正2版勁難搵
真係有料到!
服!!
你漏咗首歌MV呀-->

評分

參與人數 4威望 +125 金錢 +125 收起 理由
tlsk + 50 + 50
psb + 50 + 50 Oops 係喎, 已經upload更正!
Msuper + 15 + 15 挑機成功了,happy ending
Grandmaster + 10 + 10 這首歌很好聽

查看全部評分

鑽石玩家

NAD 發表於 2018-2-19 19:45
我黎答你啦!!
係呢隻極品

之前曾經有討論過 , 世界杯週末得閒聽 , 分享多啲千嬅 A 年代三寶之一 "Wonder Miriam" 大碟 , 同裡面一啲心水 , 特別係首"塗鴉", 同"一葉舟", 都係好鍾意
P.S.: 補番啲相分享 , 之前 file 大拉牛上樹咁 load 唔到

x

評分

參與人數 7威望 +195 金錢 +195 收起 理由
NAD + 10 + 10 眼都花!
tlsk + 50 + 50 超正, 一定要加分!
dc903 + 50 + 50 正到爆
Msuper + 15 + 15 真好今日 Load唔到圖圖,可以齋睇影片.

查看全部評分

鑽石玩家

psb 發表於 2018-5-21 20:13
NAD 兄 , 你好似睇漏咗上一頁YouTube 視頻 , 咪咁懶 , 學我咁成段視頻完完整整睇5次就明。新碟 ...

新碟第三隻全新 single 今日 YouTube 新鮮熱辣搶先出爐聽 , 已經分唔清楚係 rock 定係 heavy metal 重金屬 , 又帶少少人山人海電子 , 聽咗一輪完全收貨覺得好 work , 正。如之前嘅 "Wonder Woman"一樣 , 千嬅唱得好放好盡 , 如佢本人所講,會有耳目一新感覺 , 作曲嘅阿 Paul 黃貫中好嘢。全新 "One On One" 實體大碟 CD 會好快

x

評分

參與人數 4威望 +85 金錢 +85 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值
Msuper + 15 + 15 最鍾意睇MV無真樣動畫代替,歌詞代阿仔發聲.

查看全部評分