設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lx70a

[AV擴音機] pioneer SC-LX701, SC-LX801, SC-LX901 firmware更新

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

mtvbb 發表於 2017-9-29 13:49
昨晚先入機。。。等明天先有時間攪

我行wifi都係10分鐘左右

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

SonSon 發表於 2017-9-29 14:46
我行wifi都係10分鐘左右

萬謝教路
請問呢次UPGRADE 暫時有無獲氣呢?

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

mtvbb 發表於 2017-9-29 17:05
萬謝教路
請問呢次UPGRADE 暫時有無獲氣呢?

暫時睇咗一套戲冇乜問題, 可能八字夾, 其實一直都冇事發生

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

SonSon 發表於 2017-9-29 17:39
暫時睇咗一套戲冇乜問題, 可能八字夾, 其實一直都冇事發生

many tks ching, 另 想問一下 果 mcacc pro 係咪只可較一個黃帝位, 我太耐無買 amp ,好多野都唔同晒

黑鑽玩家

昨晚UPGRADE 左, 暫時見升頻4K, 目前只有4K/60p 24bit YCbCr 4:4:4 , 先前4K/60p 36bit YCbCr 4:4:4, (P.S 原來不同播放檔會有不同BIT 數)
不過實際上我又睇唔出分別
另有無CH知佢果個Super Resolution 1,2,3, 有物分別呢

另試左在非DTS-X/DOLBY ATMOS, 即Dolby Surround / DTS Neural:X, 一開過"劇場過濾" ---效果有D ECHO聲, 開左後, 關唔到
先前試過RESET 部機, 再CAL 過先無, 而昨晚試左用個APP, 將聲音位置拉向後, 再按RESET 回中, 就會無左ECHO聲.

另我用大陸平野 Dolby enabled speakers, 部AMP 明明駁岩紅黑, 都會話反相, 仲要每之CAL 都有唔同. 最後插來插去, 先得全正相,
同埋MCACC CAL左幾次隻enabled speakers 既EQ 都係平線無起伏,
而我本身之前用緊杰士細喇叭仔做FH, CAL過一次, 唔為意用左佢既EQ去聽, 細節效果聲明顯
尤其D 雨點聲,雀仔拍翼, 叫聲都明顯好多

而用ATMOS DEMO DISC 既AUDIO --SANTERIA
開新功能Reflex Optimizer 音場窄, 包圍感焗, 感覺位置就只有前置同後置呢個4方格範圍,同埋 某D效果聲唔明顯
當OFF 左音場闊好多, 感覺唔局促, 包圍感空間闊左, 雀仔飛來飛去, 定位好左, 多D細節野聽左...

黑鑽玩家

又話十二月有dv firmware update?

1萬

行動組版主

半專業貓奴

G36 發表於 2017-12-8 15:56
又話十二月有dv firmware update?

其實依家絕大部份4K player都係有2 HDMI out, AV Amp有冇HDR/DV應該唔重要吧??

進階玩家

我瓿701更新之後用USB聽歌每7,8秒就有卜一聲,真大鑊

鉑金玩家

liting 發表於 2017-9-29 12:22
最好可以 upgrade 到轉輸入唔使開機

我部LX59 可以唔洗閞機,用搖控轉到輸入
Samsung QLED  80R 65
Sony 43W800C
Pioneer LX-59
LR Q500
C Q600c
sr Q800ds
atmos T301
sub Impact 10

鑽石玩家

mtvbb 發表於 2017-10-9 16:00
昨晚UPGRADE 左, 暫時見升頻4K, 目前只有4K/60p 24bit YCbCr 4:4:4 , 先前4K/60p 36bit YCbCr 4:4:4, (P.S  ...

姐係唔update好過update?