設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: maxlo

[真無線耳機TWS] 全新Sony 消噪耳機!! 真無線耳機 WF-1000X

銀級玩家

maxlo 發表於 2017-9-6 11:24
師兄

我絶對認同係好好聲l 但唔知為何左邊耳機永遠極速無電, 得45分鐘, 但右邊冇事!

無寫有 apt-X/apt-X HD 同 LDAC wor

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

matthewlam64 發表於 2017-9-28 16:08
無寫有 apt-X/apt-X HD 同 LDAC wor

師兄

電池量無試得咁詳盡, 無奶油係showroom試足45分鐘以上。哈哈

但當時喺showroom 用手機掃描藍牙 起碼有十個要device上 最啱是抗干擾!

佢干擾能力比onkyo差, 但sony 連接翻速度快 , 同時發現佢同onkyo一樣, 用主副機連接

, 所以我估計佢同相同onkyo 我遇到情形一樣 副機耗電量快過主機
HTPC, CAS, Matrix Mini Pro, Pioneer LX89, Philips LCD, Front : JBL 530, Center :Definitive  Mythos  7, Real : Definitive Mythos Gem XL
Atoms : Scandyna MicroPod, subwoofer : Sony SA-WX900

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

slche2001 發表於 2017-9-28 10:12
請問點著 Noise Cancelling?

喺earphone按一吓On/off制或者喺Apps到set都得。

黃金玩家

今日係TST 試左。
可能係膠唔岩(佢應該得最細碼),隔聲好似AIRPODS噤,基本上無/試唔倒⋯⋯ 聲我覺得⋯得中音好似聽電話噤上下
最主要係企係度試左五分鐘,試左手機放褲袋一陣同無放,右邊出聲嘅時間唔多過30秒⋯⋯

雖然AIRPODS係唔多好聲隔音差,不過體感差好遠⋯⋯斷線問題真係好嚴重。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

在電器店的干擾是很大, 基本上是日常使用時, 最差的接收環境
在豐澤百老滙附近基本上是收不到, (以我使用w800bt的經驗)
我想在sony店也不會太好, 不過在試wf1000x當天, 沒帶w800bt, 所以連接上我沒能直接比較, 感覺上是w800bt好一點, 和earpod相比的話我不清楚, 我沒用過earpod
明日を掴むために !

黃金玩家

thisismyname 發表於 2017-9-29 14:22
在電器店的干擾是很大, 基本上是日常使用時, 最差的接收環境
在豐澤百老滙附近基本上是收不到, (以我使用w8 ...

其實都唔太理解。
我有既BT包括AirPods, AK XB10, Beat Studio Wireless 2等,基本上去邊都好,係唔會斷~~~

個人覺得係左邊連去右邊BT 個設計可能有先天不足⋯⋯

星級玩家

Hi 各位C Hing

我之前係Sony訂左今日取貨,返屋企用onkyo granbeat 駁wf 1000x,發現無論用咩聽歌app校到去60音量都唔夠聲(granbeat最大音量是60),我用soul st-xs 校到40左右已經好夠聲,請問各位C Hing用呢款Sony 藍芽音量係咪足夠?定配granbeat問題?定其實係我黑仔隻wf 1000x有問題,希望各位賜教。

黃金玩家

damoneyin 發表於 2017-9-29 20:11
Hi 各位C Hing

我之前係Sony訂左今日取貨,返屋企用onkyo granbeat 駁wf 1000x,發現無論用咩聽歌app校到 ...

唔介意離少少題,其實AirPods 之前都有一樣嘅問題,最後係透過upgrade firmware解決。我相信係設計本身唔想太食電,有意降低輸出。
建議試電腦或者其他產品,試左係咪部機輸出本身唔夠先。

鉑金玩家

師兄有無同 AirPods 比較過?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

damoneyin 發表於 2017-9-29 20:11
Hi 各位C Hing

我之前係Sony訂左今日取貨,返屋企用onkyo granbeat 駁wf 1000x,發現無論用咩聽歌app校到 ...

我經驗分享:
我用AK300 接駁,唔洗開到30已好好聲,如果平時用番對有線嘅westone um3x 要set去60先ok.  如果用ip7+ ,聽tidal啲歌,大約一半volume 已ok.