設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] Lana Del Rey新碟《Lust For Life》聽後感

鉑金玩家

呢度有冇人鐘意聽Lana Del Rey嘅歌?早幾日無聊去信和中心周圍行下,
先知道Lana Del Rey原來出咗新碟。返屋企將呢張《Lust For Life》反覆聽咗幾次之後,
基本上我已經可以非常肯定佢將會成為本人喺2017年嘅最愛外語大碟,
我絕對相信喺今年嚟緊呢四個月裡面都唔可能會出現比佢更正斗而又咁有連貫性嘅好音樂。
以下我對呢張碟嘅一啲聽後感,喺裡面我仲會提供呢隻新碟同Lana Del Rey歷年嚟嘅一啲好歌大家試聽。  

完整聽後感、歌曲試聽:
http://timeischanging2013.blogspot.hk/2017/08/lana-del-reylust-for-life.html

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Nolan + 50 + 50
takeishi + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

新碟我都買左, 聽完. 感覺係.......沒有失望. 是張很好的專輯. 只是~沒有太大的驚喜.
如果係是LANA迷~這張大碟必定評價滿分之作. 只係........我想要D驚喜. 我想要D突破. 我想要POP.....我想要D新意.

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

聽完隻 Born to die, 已好鐘意此女歌手
不過未開始追晒佢既碟
LG 49UH8500
Marantz 5010

鉑金玩家

takeishi 發表於 2017-8-18 17:03
新碟我都買左, 聽完. 感覺係.......沒有失望. 是張很好的專輯. 只是~沒有太大的驚喜.
如果係是LA ...

如果聽pop就唔會聽Lana lu ……

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由

查看全部評分

鉑金玩家

kyleckl 發表於 2017-8-19 10:16
聽完隻 Born to die, 已好鐘意此女歌手
不過未開始追晒佢既碟

可以嘗試追下!

評分

查看全部評分

銀級玩家

由第一隻碟的blue jeans, born to die 追到現在,她吸引到我是她的演繹帶點迷幻及懶洋洋的嗓子,她的音樂是迷人難解的,哈哈。有興趣者可先買她的第一張碟試試聽吧。

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

女孩兒與四重奏 發表於 2017-8-20 02:25
如果聽pop就唔會聽Lana lu ……

第一隻碟~空前的成功. 之後. 延續版. pardise.....都很好. 第二隻碟~開始有小小悶啦. 第三隻~繼續. 感覺改變左小小. 再黎今次新碟. 同上次honeymood感覺完全一樣.
好聽既係. 只係. 真係開始有小小厭啦. 聽到有d悶悶地啦. 一放支針落去. 又係咁既唱腔, 又係咁既節奏. 大同小異. 不過~我都仍然祈待佢既音樂既.

鉑金玩家

travelbooy 發表於 2017-8-20 21:52
由第一隻碟的blue jeans, born to die 追到現在,她吸引到我是她的演繹帶點迷幻及懶洋洋的嗓子,她的音樂是 ...

第一隻碟建議大家買第二版

評分

查看全部評分

鉑金玩家

takeishi 發表於 2017-8-21 09:08
第一隻碟~空前的成功. 之後. 延續版. pardise.....都很好. 第二隻碟~開始有小小悶啦. 第三隻~繼續. 感覺 ...

agree

評分

查看全部評分