設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[演唱會] 未出發先興奮《梁漢文我的另一半音樂會》隨口噏

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

當人人去睇世纪组合Alan &同Sam哥時, 我就選擇18,19號去睇梁炳既Concert, 老實講佢同許志安一樣, D歌係倍伴住我地成長,無論追女仔,拍拖到结婚,高低起跌我地都仍然有聴有留意! 所以今次真係未睇show就興奮定先。

講下海報先, 非常貼近今次Concert歌曲安排㸃解呢? 因為今次Edmond主力唱一D平時開騒比較少唱同非主力Plug上台既流行歌, 所以海報上佢同個女仔擦身而過就係想表達好多佢既好歌可能平時少唱因而被人忘記左, 藉着今次機會同大家分享下~ 不過我想講ㄧ定冇唔記得羅~

有人可能問喂大佬, 佢唔唱Hit歌會唔會唔係佢Fans米好悶呀! 不如我講個例子比大家聽下, 94年Edmond出過一隻大碟叫《不願ㄧ個人》,當年派上電台第一主打Plug歌係《 100巴仙(%)愛上你 》《不願一個人  》《 綑着我,困着我 》最後第四Plug先係《 纏綿遊戲 》你就睇得出一首唱到街知巷聞既歌竟然算係Side track, 真係太過份了! 仲有《流離夜雨…雨中花》《移情別戀》《瀛寰搜奇》尼D亦有機會今次欣賞到呢!!!

今次選擇九展Star Hall, 佢話比我知(其實八番黎) 事源上次林憶蓮 Live 07都係度開過,覺得非常靚聲,所以都想係度造好一個好聲D演唱會。其實都岩既,將去红館既錢,甚至乎删去ㄧD玩特技既預算全部放晒係聲音上對樂迷都係一件好事! 

〈〈待續〉〉

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
psb + 20 + 20 報告非常詳盡

查看全部評分

鑽石玩家

可能好喜歡鑑證實錄1&2,對 Edmond 呢首較冷門嘅主題曲仲好懷念,首歌同音樂真係唔錯,唔知大家可曾留意過

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

psb 發表於 2017-8-17 16:00
可能好喜歡鑑證實錄1&2,對 Edmond 呢首較冷門嘅主題曲仲好懷念,首歌同音樂真係唔錯,唔知大家可曾留意過 ...

老實當年佢好多歌由卡拉ok多人唱紅番上電台的

黑鑽玩家

我都係係梁炳粉絲, 第一隻買既CD係<不願一個人>, 學生哥無錢要等信和二手 ! 今次好想睇, 但真係得一個人 又要過海, 唯有遠距離支持

經常煲 :
[youtube]6f-gZf-7wvM[/youtube]

間中煲 :
[youtube]rpE706uTch8[/youtube]

[youtube]nwQZuiOQzNs[/youtube]

1萬

三潮玩家

Edmond 成日紅歌唔红人

鉑金玩家

EDMOND is good singer! 我都睇聽晚!