設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Big_McIn

1.2KWvs2301#3747(16-02更新)唯美主義派 有品味視覺享受

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔该晒Big兄
BDT300我设置的应该无错,其它有待摸索。
电视机就甘样设置 ...
yjfnog 發表於 2011-4-20 02:27

老友記:

Panasonic TCP65VT25 + DMPBDT-350

電視的設置和你台有多少出入。

選「個人」設置(Custom)
1. 顏色、亮度和對比

2. 專業設置

以上是零售店派人用儀器,以室內光線作參數調校。

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +10 收起 理由
waicsl + 10
yjfnog + 10
wusum + 10 pro setup
aidan + 10 + 10

查看全部評分

座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 3321# Big_McIn

唔该晒Big兄
等得闲参考你的设置,不过你有专业人员同儀器,我就要盲摸下先,
学习下你的设置睇下点,多谢Big兄
T  V:PanasonicTH50PZ800C
AMP:Yamaha RX-V3900
BDP:Denon3800  PS3
SF:Triangle Antal Ex
SC:Triangle Voce Ex
SS:Triangle Titus Ex
Sub:M&K-KX12SF

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  Big_McIn     唔该晒Big兄
等得闲参考你的设置,不过你有专业人员同儀器,我就要盲摸下 ...
yjfnog 發表於 2011-4-22 03:20

設置好像同室內光源有好大關連. 可能數據唔合用

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 3323# waicsl

系既waicsl兄,我钟意比较锐利和通透既画面,睇左几日,好似好的啦,
当然专业仪器测出来就最好啦,可能要慢慢睇下就习惯或再调整过。
多谢waicsl兄关心

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
waicsl + 10 努力啊!變金牌啦

查看全部評分

T  V:PanasonicTH50PZ800C
AMP:Yamaha RX-V3900
BDP:Denon3800  PS3
SF:Triangle Antal Ex
SC:Triangle Voce Ex
SS:Triangle Titus Ex
Sub:M&K-KX12SF

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  waicsl     系既waicsl兄,我钟意比较锐利和通透既画面,睇左几日,好似好的啦,
当然专业仪器测 ...
yjfnog 發表於 2011-4-22 16:52

努力啊!變金牌啦

高級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

大開眼界啊.....ching

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

大開眼界啊.....ching
chingki123 發表於 2011-4-25 00:18

歡迎觀賞。
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

銀級玩家

Big_McIn 兄千奇唔好咁客氣  我忙完...近排先有時間睇咋 ...
aidan 發表於 2011-4-13 16:16

Aidan 版主, 你有無再去本帖第一頁哩! 第一頁#1也值得加爆分呢!   

http://www.post76.com/discuss/vi ... p;extra=&page=1,

本帖好多主題都是精華文章, 好精彩哩

PS:  雖然今天是公眾假期, 小弟現要回公司做野, 要忙一輪才可再上來!

鉑金玩家

Aidan 版主, 你有無再去本帖第一頁哩! 第一頁#1也值得加爆分呢!    本帖好 ...
waicsl 發表於 2011-4-25 14:29

煮飯佬:

http://www.post76.com/discuss/vi ... ;page=243#pid792807

呢篇對新玩Velodyne DD Series好有幫助,是否屬精品文章要睇有無市場價值。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
waicsl + 10

查看全部評分

座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

銀級玩家

煮飯佬:呢篇對新玩Velodyne DD Series好有幫助,是否屬精品文章要睇有無市場價值。 ...
Big_McIn 發表於 2011-4-25 14:53

好值得參考