設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Big_McIn

1.2KWvs2301#3747(16-02更新)唯美主義派 有品味視覺享受

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

老朋記

我樣樣都玩吓HiFi, Camera, Video Camera, Automobile,樣樣都知啲,不過唔算好精。

...
Big_McIn 發表於 2010-8-29 15:42

Video Camera
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 2298# Big_McIn

甘就好啦样样得,有乜唔明问Big_McIn兄

好掂。(几时开片,我做临记)
T  V:PanasonicTH50PZ800C
AMP:Yamaha RX-V3900
BDP:Denon3800  PS3
SF:Triangle Antal Ex
SC:Triangle Voce Ex
SS:Triangle Titus Ex
Sub:M&K-KX12SF

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

Howin,

La 我無車大砲,LP盤玩過幾台,但都不是State-Of-The-Art貨,到經濟能力許可時,已是CD時代。

...
Big_McIn 發表於 2010-8-29 12:59

老爺我都無部 ......我都好想有返部

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

早D識到你我就唔賣佢啦
timmywan 發表於 2010-8-29 23:29

點解要趕走它哩?  

座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

冇玩幾年開始唔聽話所以要賣
timmywan 發表於 2010-8-30 06:05

panda_hit.gif 咁教佢會聽番話。
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

咁教佢會聽番話。
Big_McIn 發表於 2010-8-30 10:36

大哥..小弟想請教下你呢個老麥專家...C2300同C2200分別係咪剩係少左份phono?? 其餘線路,用料有無唔同?? 唔該哂

鉑金玩家

大哥..小弟想請教下你呢個老麥專家...C2300同C2200分別係咪剩係少左份phono?? 其餘線路,用料有無唔 ...
howin 發表於 2010-8-30 22:59

No, 全個線路都不同,用膽都有分別,型号不提(可在McIntosh Web check),簡單只提用膽分配,C2200/C2300均設有Phono In。

1. C2200共用八隻膽。
a. Phono In 用四隻,只支援MM唱頭,故使用MC唱頭就須加MC升壓器或MC升壓牛。
b. 另外四隻同一型号用在前級放大。

2. C2300共用六隻膽。
a. Phono In用四隻,两隻支援MM唱頭,两隻支援MC唱頭,是否與C1000一樣就自己check check。
b. 其餘兩隻用在前級放大。

C2200顯示錶用灯膽發光,與2102同期面世,故灯光一樣,C2300改用LED,配402石機灯光才相同。
個人認為C2300是針對LP咸魚翻生而改變,只玩CD/AV的就太浪費,其他功能包括PassThru兩台都一樣。
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

No, 全個線路都不同,用膽都有分別,型号不提(可在McIntosh Web check),簡單只提用膽分配,C2200/C2300 ...
Big_McIn 發表於 2010-8-31 00:49

明白...咁如果唔玩LP...又或者玩LP都好...只要唔需要佢個mc phono就無必要用多皮幾野買2300??

鉑金玩家

明白...咁如果唔玩LP...又或者玩LP都好...只要唔需要佢個mc phono就無必要用多皮幾野買2300?? ...
howin 發表於 2010-8-31 08:57

如果有全新C2200,我都唔買C2300,C2200 Stereophile讚不絕口,而且用4隻胆在前級,萬多元可以買好正MC唱頭和MC升壓牛。

可惜C2200要二手。

PS : 我一定唔買二手膽機。

座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

如果有全新C2200,我都唔買C2300,C2200 Stereophile讚不絕口,而且用4隻胆在前級,萬多元可以買好正MC唱 ...
Big_McIn 發表於 2010-8-31 11:16

點解要二手? 無新機咩?? 我禽日去阿二問過佢仲有報價俾我......