設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Big_McIn

1.2KWvs2301#3747(16-02更新)唯美主義派 有品味視覺享受

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

好忙、勁忙,好累!有開心(新屋、新電視、新冷氣) ,有唔開心(起初以為搬新地方會 ...
shadam 發表於 2010-7-13 01:41

搬屋一定有argue...大家忍讓下好快就過...我都啱啱開始裝修...真係好多野煩...但一諗到搞掂有個大地方俾我玩hifi就乜都變得無所謂 ...你都好似我咁諗就日日都會好開心....

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

DIY  Oyaide純銀Digital 數碼線和平平地AQ Diamondback 四蕊線

從西藏回港後首次往SSP就買了一些線材,upg ...
Big_McIn 發表於 2010-7-12 23:14

條Oyaide 純銀做RCA唔知得唔得呢

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

條Oyaide 純銀做RCA唔知得唔得呢
chhanthony 發表於 2010-7-13 09:20

無問題,呢条線係兩蕊一網。 35.gif

A. 做XLR就 1. 網 2. 正 3. 負。 95.gif

B. 做RCA個插就一定要有WBT類,外膠會較塑,小心trim細少少,線頭(>>>) 就一蕊做正,另一蕊就和網一齊做負,線尾有兩個選擇,A. 另一蕊做負,網就棄用;B. 蕊和網都做負,兩個組合音色有何不同?見仁見智! 90.gif
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

等你包膠 ^^
Jeff.C.Y 發表於 2010-7-13 09:06

OK, Report plus pictures. 75.gif
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鉑金玩家

您唔啱用架
令泥我度啦
SmallEar 發表於 2010-7-13 01:52

阻你地方就唔好哩 108.gif
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鉑金玩家

好忙、勁忙,好累!有開心(新屋、新電視、新冷氣) ,有唔開心(起初以為搬新地方會 ...
shadam 發表於 2010-7-13 01:41

搬妥就開心架哩 91.gif
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

無問題,呢条線係兩蕊一網。

A. 做XLR就 1. 網 2. 正 3. 負。

B. 做RCA個插就一定要有WBT類,外膠會較 ...
Big_McIn 發表於 2010-7-13 09:50

多謝Big_McIn兄講解

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

無問題,呢条線係兩蕊一網。

A. 做XLR就 1. 網 2. 正 3. 負。

B. 做RCA個插就一定要有WBT類,外膠會較 ...
Big_McIn 發表於 2010-7-13 09:50

你返嚟HK幾個月都要搞咁多野...你真係燒得好嚴重 ....我諗你條線都未break in你就要返Canada....攞嚟等我同你煲

鉑金玩家

多謝Big_McIn兄講解
chhanthony 發表於 2010-7-13 10:57

You are welcome dance2.gif
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鉑金玩家

你返嚟HK幾個月都要搞咁多野...你真係燒得好嚴重 ....我諗你條線都未break in你就要返Cana ...
howin 發表於 2010-7-13 11:20

我返嚟HK只係個幾月!!我屋企有timer,可以定時run in,仲有經理人幫手哩 ooohw_dream_hmmm.gif
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠