設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: pepsiman

[請教] 呢隻o野可唔可以有pizza既功效?(已有初型P.7)

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

43# pepsiman

快D試下, 再包膠包膠啦, 好有興趣呀, ching!
Amplifier: Yamaha RX-Z7; Speaker: Dali Ikon6, Ikon Vokal 2, Ikon Onwall; Projector: Sanyo Z3000; Subwoofer: Velodyne Ultra1200; Blu-ray player: PS3 Slim

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

41# datacoma

我果度又唔係.......用咗PIZZA地板唔震, 但梳化一樣狂震, 連樓上的梳化一樣狂震
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

專業玩家

睇落隻膠係軟身,咁應該冇用,加多幾塊都唔得.sub仔太重會郁動. 毯底要硬膠

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

睇落隻膠係軟身,咁應該冇用,加多幾塊都唔得.sub仔太重會郁動. 毯底要硬膠
lamswim 發表於 2009-12-12 19:44

實際上無睇落咁軟身,屬於密度高硬身物料,
現場試過厚25mm都好硬,不過由於每件1m x 1m,
而買25mm要$200,成本高o左好多,
亦都要唔晒咁大塊,所以諗住買薄o的界開之後疊埋,
除非有三個師兄肯同我一齊冒呢個險,
咁就可以一人五十蚊搞掂.........
Projecter : Mitsubishi HC3000 DLP
AV amp : Yamaha RX-V3800 + Adcom GFA 7400
BDP : Pioneer BDP-05FD + PS3 + N3
SP : Klipsch R35 series   
Subwoofer : MK MX-250

專業玩家

47# pepsiman

50 元 ok喎,可以預我份.1mx1m 一開4 ,即係18吋x18吋x25mm厚.放mk 一流,pm 電話比你,齊4個人call 我.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

塊gramma真係有用, 間屋O的諧振無O左大半

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

師兄,已經收到你電話,
多謝你o既支持
不過我打算模仿pizza設計加多兩條隔震條,
一來可以令十仔離地加強隔震功效,
二來外型會比較好看,
而果兩條隔震條共$76 (@$38),
當然加唔加由師兄話事,
希望有其他師兄參與啦,
相信500mm x 500mm尺寸,
除o左適合MK用家之外,
大部份十仔用家都啱用
Projecter : Mitsubishi HC3000 DLP
AV amp : Yamaha RX-V3800 + Adcom GFA 7400
BDP : Pioneer BDP-05FD + PS3 + N3

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

41# datacoma

我果度又唔係.......用咗PIZZA地板唔震, 但梳化一樣狂震, 連樓上的梳化一樣狂震
hiulam 發表於 2009-12-12 18:45

咁可能只係我隻十仔雞....先比唔到壓力PIZZA都未定.....
亦都當然要視乎開得有幾大聲...開大聲度力大左咁自然震動都會不斷加大.....
其實我諗PIZZA都會有佢既極限,咁如果再想加強減震能力..睇怕都要好似pepsiman師兄咁...
0係DIY方面再苦心鑽鑽佢先得...。
小弟乃AVP 即係玩AV永遠掛住P牌 醜死鬼..

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

重欠兩個師兄呀
我個Pepsiman pizza幾時可以出爐啊
話唔定效果出色仲可以網上發售添

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

直接落膠緊記墊返塊布﹐想提提就係假如你放呢D膠係subwoofer下面﹐小心擺幾個月後會溶溶地痴埋個subwoofer。萬一你個係鋼琴面的subwoofer後果就。。。。。。。。。。