設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Hugo Fok

[影音新聞] Panasonic DMP UB400 4K UHD 藍光機試感分享

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

正播,三仟入呢部真好過入xbox哦,師兄邊到買?
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

禁止發言

黑鑽玩家

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章

KwongD7689 發表於 2017-7-20 23:34
有幅機背圖未del sn no

另外唔知有冇人有齊呢部同xbox one s 呢

弊, 睇漏眼添...  謝告知...   講起 A/B 比較, 其實我在入手 PAN 記前亦試過貪得意同人借過部 XBOX ONE S 來過下手癮... 兩部機我同樣都系用 HDMI 出畫面, 聲音就經光纖直接出落套 5.1 主動式喇叭到... 平心而論,  畫面兩者在未經調整下的線條細膩度、色澤、層次其實唔爭得太遠, 但 PAN 記 D 進階功能 (如 Dynamic Range 調教) 就真系一拳 KO 左 XBOX 。而且,  XBOX 系聲方面就真系無咩電影感 (可能系同條光纖有關 / 我未試過將 XBOX 駁落 AMP), 喇叭同喇叭各有各出聲, 完全 FEEL 唔到咩音場 (可能系 <自殺特工> 條 ATMOS TRACK 太流掛 )... 加上手制操作真系幾蹺手, 飛片 / 飛 CHAPTER 真系有 D 能人所不能, 最終決定將三千 Budget 袋返先... 講真, 除非我真系玩開遊戲機, PLAY 4K 碟當系 BONUS 功能, 否則我真系唔太適應再用遊戲來睇碟...   

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章

samsung 發表於 2017-7-21 08:34
最衰係慳皮到連窗口都冇個,尋日信興嚟公司擺檔見實物好玩具....

同 900 比,  400 真系幾玩具下... 不過我最近發現佢冇窗口既好處系熄曬燈睇戲唔洗俾個 DISPLAY 射住晒 , 算系有辣有唔辣啦 !!! 有時唔知道佢地系想慳皮定系真系專登咁做

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

反正按個info制睇得仲詳細,無所謂啦
想用盡量發揮現有器材.....哈哈

禁止發言

鑽石玩家

DVD迷 發表於 2017-7-21 08:15
正播,三仟入呢部真好過入xbox哦,師兄邊到買?

我都系貪就腳, 系公司 (觀塘區) 個頭 D 影音鋪頭入炸 (俾錢個陣, 佢地話無現貨, 都要等成三日, 心急死 )

鑽石玩家

shrek-01 發表於 2017-7-20 23:08
謝謝C Hing
睇左你報告明白好多

多謝 CHING 俾面就真...

鑽石玩家

uiltimate 發表於 2017-7-20 21:11
絕對同意...唔係只係得個樣

其實我都試過用呢部機播返之前買落 D Blu-ray 碟, 發現最近五年 D 新片就算 Upscale 上 55 吋 4K 機都唔輸蝕, 但如果日子太舊個批, 就真系好多渣同 NOISE    之前貪得意拎過隻 BD 版 <THE MUMMY> 來播, 嘩... 好多渣同 NOISE 呀 ... 拎出來都黎唔切... 題外話, 有無 CHING 入手了 4K 版 <THE MUMMY> , 未知畫質如何 ??? 我仲心大心細中, 唔知入唔入好