設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: leeon

[請教] 港版Oppo 203及205有番月肉未?

星級玩家

paris 發表於 2017-7-11 23:48
主力睇flies就唔駛買203,買部A5好過啦!

因為會換65寸,用Z9D75寸睇過,203同機頂盒好明顯有分別.當然
都會買碟,希望出多D演唱會la,電影主要download

鉑金玩家

goodnight 發表於 2017-7-11 22:41
我主力睇4Kfile,203有以下問題1:歐版電影file好多播唔倒(哩個我會用Q10 )play
                          ...

4:2:2梗係播唔到, 都唔支援, 另外俠盜一號係4K?
203播4K韓劇唔知點解變左30fps, 用Shiled TV先正常出到60fps

星級玩家

frankiepoon 發表於 2017-7-12 00:43
4:2:2梗係播唔到, 都唔支援, 另外俠盜一號係4K?
203播4K韓劇唔知點解變左30fps, 用Shiled TV先正常出到60f ...

俠盜一號都係4K 422 10bit bt2020,但pc play倒,
UHD韓劇203,Q10,pc 都play倒4K@60,但畫面暢順度硬
係欠少少,唔知係咪碼數太高

黑鑽玩家

goodnight 發表於 2017-7-12 01:12
俠盜一號都係4K 422 10bit bt2020,但pc play倒,
UHD韓劇203,Q10,pc 都play倒4K@60,但畫面暢順度硬
係欠少 ...

呢套攪野4k片我都有,係40幾G MP4格式,203jb同A5都係播唔到,
祗可以係電腦睇到,唔知用咩編制成4K,唔駛懷疑自已套player,忘記呢套4k把啦!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

請問師兄你的歐洲衛星  HEVC 4K RExt 422 10bits&俠盜一號 及UHD韓國電視劇片源在那裡可找到,可否pm我呀,謝
Take it easy

鉑金玩家

goodnight 發表於 2017-7-12 01:12
係欠少 ...

碟同線上電影都冇出4K, 佢何來4K?
你用203長按info就知佢當左做30fps, 不過我仲用緊第2版firmware, 之後唔知有冇修正返~

星級玩家

frankiepoon 發表於 2017-7-13 01:05
碟同線上電影都冇出4K, 佢何來4K?
你用203長按info就知佢當左做30fps, 不過我仲用緊第2版firmware, 之後 ...

俠盜一号

俠盜一号

俠盜一号 203 info一樣,UHD韓劇info都係4K@60
固件同你個一樣

星級玩家

好多國家都有UHD電視台,有收費免費同衛星接收,
台灣係可以接收日本衛星4Kchannel,不少台灣人upload4K
節目仲有字幕,當然不容易找la,而有部分戲會快過碟相信是
收費的(韓國是其中之一),我download jor黑夜之神100GB超過2年,當時好像未有
UHD碟.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

想請教 203 jb咗 係唔係升級唔到去DoblyVision

星級玩家

vicken 發表於 2017-7-13 23:24
想請教 203 jb咗 係唔係升級唔到去DoblyVision

係,但如果放棄JB就得,所以我都考慮中,因為問過唔JB都播倒BDMV.