設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[其他器材] 自5月累積下來的簡單開箱

黑鑽玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
其實小弟的器材並不是有甚麼特別, 其他師兄也開過箱, 只不過早前工私事都忙, 未有時間分享一吓, 所以每樣都只係簡簡單單一兩張相,

首先係Effect Audio嘅Heracles, 2月見到有活動可以將Mar4 升級做Heracles, 對Mars其實幾滿意嘅我毅然下了這決定, 5月終於收到啦, 他是用於配去年年尾到手的VE6xc的, 有別於原本發行的限量板, 所以只是一個Heracles嘅名牌

之後就係Onkyo CMX1, 原本用開的Sony X5P, 有一日特然耳機插頭突然接觸不良, 試過G6, V20, XZs後, 決定都係CMX1, 冇佢的話, 相信更換DAP之間的真空期會更難頂,

去旅行時順便入手的Dignis保護套

跟住就到近期大熱嘅SP1000啦, 我們見到聽過的朋友的聽感, 而快手放了380BK+CuAmp, 未試聲底下衝的, 第一吓覺得人聲濛, 之後未煲過, 只係用咗個零鐘抄晒D歌, 再聽一次, 可能部機都叫熱咗身, 以VE6+Heracles去聽, 嘩! 不得了, 我冇入錯手,

之後到暫時收到嘅最後一款玩具, Vision Ears 嘅 VE8, 聽開VE6嘅我, 聽過Demo後, 覺得VE8更加合適我聽開嘅流行曲, 係開賣冇耐就決定入手,

嚟返張大合照先,

評分

參與人數 6威望 +120 金錢 +115 收起 理由
hiyori + 30 + 25
littlesweet + 10 + 10 精彩報告
wan1984 + 10 + 10 流哂口水
vicentk + 10 + 10 一定要加分
窮小子 + 50 + 50
Prince168 + 10 + 10 超正!

查看全部評分

黑鑽玩家

jackytcm 發表於 2017-7-9 10:16
最緊要啱你自己心水 , 恭喜哂义燒兄

係呀,每樣都好啱心水。頭頭都好驚會貪新忘舊,會唔鐘意VE6, 但又發覺真係可以共存,真係好啦。

銀級玩家

基本上同你一樣,只係我對ve8無感冇入到ve8
你cmx1我就dpx1a
你ve6xc我就ve6x1
線就一樣

黑鑽玩家

原來有得升級... 早知我都升啦... too late..
DAP : AK SP2000 ONYX BLACK
EarPhone: 64 Nori, Jomo Trinity

星級玩家

你D 裝備會唔會太勁呢... btw, VE8 條線等左幾耐先收到 ?

黑鑽玩家

小小乂 發表於 2017-7-11 16:25
基本上同你一樣,只係我對ve8無感冇入到ve8
你cmx1我就dpx1a
你ve6xc我就ve6x1

VE6,VE8係唔同聲,VE6啱你又唔代表VE8啱你嘅,呢樣好正常。我聽流行曲多,VE8比較合適,但聽返VE6又有另一種味道,而家都會輪流聽吓。

CMX1我用嚟睇戲,而家SP1K未有Moov, 用CMX1聽住先囉,用CMX1聽Moov的話,就VE8比較好啦

黑鑽玩家

sunnyslhf 發表於 2017-7-12 02:58
原來有得升級... 早知我都升啦... too late..

我係FB見到D仔有個post出嚟,都過咗幾日先再想起,同一位師兄傾過後,了解過吓條Heracles相對Mars有咩分別,就打去D仔問問,當時電話覆我話係最後一個quota, 所以就好快衝咗,但好似後來又再放多幾個 quota出嚟。不過而家除咗佢,條M4L4似乎仲易夾機

黑鑽玩家

onlife 發表於 2017-7-12 11:49
你D 裝備會唔會太勁呢...  btw, VE8 條線等左幾耐先收到 ?

師兄見笑啦,呢到好多師兄d裝備勁過我好多㗎!我都係機換機咁upgrade㗎咋。VE8條線未到,相裏面嗰條線係有位師兄借我用嘅Mars2w+Leonidas2w 4絞線嚟嘅。
你都訂咗VE8?

星級玩家

蜜汁叉燒 發表於 2017-7-12 15:51
師兄見笑啦,呢到好多師兄d裝備勁過我好多㗎!我都係機換機咁upgrade㗎咋。VE8條線未到,相裏面嗰條線係 ...

係呀, 攞左耳機兩個星期了, 都仲未收到effectaudio 條線... 暫時手上只有mars 4

見到D SP1000 開箱報告, 真係毒死人... 宜家諗緊買線 / 買SP1000 好, 不過 budget 有限, 只可二選一

BTW, 剛剛收到 email, 做完 effectaudio 的問卷, 會有15% discount coupon till 21 July (*直接官網買)

黑鑽玩家

蜜汁叉燒 發表於 2017-7-12 15:45
我係FB見到D仔有個post出嚟,都過咗幾日先再想起,同一位師兄傾過後,了解過吓條Heracles相對Mars有咩分 ...

i see..
我今日都攞左條 M4L4 了...
DAP : AK SP2000 ONYX BLACK
EarPhone: 64 Nori, Jomo Trinity