設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[黑膠碟] 这个价钱会有人买??

黑鑽玩家

真的那么值钱??

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Msuper + 10 + 10 雖不是相同碟,易悲5萬都見過,慣了.

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

正所謂~百貨有百客. 無野架. 佢標9萬9千9百9拾9都係佢既自由.
願者上釣. 睇下佢又釣唔釣到好似許士仁呢d咁既大水魚咁解既姐.

呢D夠隻幾千啦~睇下搵唔搵到傻仔接火棒囉.

評分

Msuper + 10 + 10 願者上釣都無分有無理由既,世上間中有盲毛.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

呢D野總會有人買, 然之後又總會有賣的人說"呢張黑膠網上都要甘貴了, 家下另一個價賣俾你已算平了!"
其實, 又有無人可能意識到
買的人, 同賣的人, 以及其兩者次外的相關的, 又有無關係/ 關連(不只限在事次成交上)?  
比起造市, 還是其他更不尋常因素?

評分

Msuper + 10 + 10 永遠無成交只是墟有價單, 毫無意思!.

查看全部評分

還是好音樂最好.

鉑金玩家

呢隻馬拉版憶蓮CD...hk$12,000成交...樓主響馬拉帶d過黎賣,何止賺番機票,供番層樓都仲得^^

https://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b33507911

評分

Msuper + 10 + 10 哈哈,馬拉都唔知有無二手市場可搵貨呢.

查看全部評分

鑽石玩家

銀級玩家

TKMMKT 發表於 2017-6-30 16:45
呢隻馬拉版憶蓮CD...hk$12,000成交...樓主響馬拉帶d過黎賣,何止賺番機票,供番層樓都仲得^^

https://hk.f ...

都有留意下憶蓮喺yahoo拍賣物品,原來真係有人買嗰條友啲碟架!?抑或係佢自己買返,做啲假象出嚟喳!?
有時候我都想探討下嗰條友,其實真係搏有條水魚上釣,所以定埋啲超級離死價?抑或純粹想show下自己有幾多奇珍異寶?

評分

TKMMKT + 10 + 10 少兩個零。。。我都唔會買^^

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

Sporty 發表於 2017-7-1 00:40
都有留意下憶蓮喺yahoo拍賣物品,原來真係有人買嗰條友啲碟架!?抑或係佢自己買返,做啲假象出嚟喳!?
...

其實網上bid 得野多, 好快會留意到買賣雙方好多時候是某幾個人.
當然我知有人做手腳了, 比如不停開不同account 去bid , 只是落bid 的pattern 是夠心水清是睇得到.
呢樣動作在ebay 我一早已注意到, 所以無必要同果D疑似造市的人去鬥bid ,
同人鬥bid只是會造就了另一個令後人發笑的"高峰價"

舉例, 呢台Philips 930A的古董收音機, 同一個seller都賣左兩次先得:
第一次EUR$595
http://www.ebay.com/itm/Belle-ra ... :g:LyYAAOSwDrNZPFmE
第2次EUR$478
http://www.ebay.com/itm/Belle-ra ... :g:LyYAAOSwDrNZPFmE

唔知第2次是不是成功行完成了交易.

還是好音樂最好.

白鑽玩家

音樂迷

76-FC 綠翡翠勲章

如果賣的是陳百強當年在studio灌錄的master tape的話就值的

評分

TKMMKT + 10 + 10 咁的話,萬八人仔又太低吧

查看全部評分

黑鑽玩家

有人出价港币3000,放得过吗?