設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Nintendo Switch] 任天堂 Switch Online 會員收費及詳情

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

任天堂線上服務將於2018年9月18日正式推出

螢幕截圖 2018-09-14 08.57.45.jpg

年費主要提供線上對戰的服務

會有專用手機App連接Nintendo Switch讓玩家方便約戰及對話等

雲端存檔備份

提供免費經典遊戲例如:Super Mario Bros. 3, Balloon Fight 及 Dr. Mario等讓玩家對戰遊玩

同埋提供eshop折扣優惠,限定特典等 (香港地區除外)

收費只適用Nintendo Switch, 3DS及WiiU仍是免費提供不受影響
個人戶口可以揀一個月,三個月及一年交費
個人戶口
每月 USD3.99 / 300Yen (日服 約22HKD) / HKD25
三個月 USD7.99 / 800Yen (日服 約58HKD) / HKD65
一年 USD19.99 / 2400Yen (日服 約174HKD) / HKD155

家庭戶口 (最多八人)
家庭戶口就只能揀一年年費 USD34.99 / 4500Yen (日服 約327HKD) / HKD295

Q and A :

加入會員可以上Nintendo.com 美服 日服 或 從主機直接上進入eShop購買
打算加入港服的,亦可到港服網站購買後,再到eShop入Code。

Splatoon™ 2, ARMS™, Mario Kart™ 8 Deluxe, Mario Tennis™ Aces, and Sushi Striker™: The Way of Sushido 等需要加入會員才能對戰,但少部份連線對戰遊戲可能不需要加入會員

如一部機入面有一個人加入成為會員,其他同機戶口不會享有會員功能,不過可以考慮購買家庭賬戶 (呢點同PS4/XBOX不同,大家要留意番)

可以申請家庭賬戶,最多八人,包括兒童戶口

家庭戶口可以設置家長監控功能

WiiU 及 3DS 不用加入會員,會員服務只適用於Switch

無加入會員一樣可以使用一般Online功能,例如上eShop,放相上Facebook/Twitter等等

雲端存檔:支援遊戲的儲存資料將自動透過網路妥善保管。萬一遺失,也可隨時將已保管的儲存資料下載到任何一台主機 (部分遊戲並不支援雲端存檔)。

智慧型手機應用程式:可透過線上遊戲輕鬆使用語音聊天專用應用程式。如《Splatoon2》或《瑪利歐賽車8 豪華版》等可支援此功能。

來源: Nintendo

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
pekkle617 + 10 + 10

查看全部評分

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

今日任天堂的會員頁面新增了家庭成員,如果打算九月後夾錢做會員的,現在就教教大家點樣組織一個家庭啦!

先用主戶口POST76登入到 https://accounts.nintendo.com/,然後揀 Family Group (家庭)

之後揀 Add memeber (追加成員)

再揀 Invite someone to your family group (邀請至家庭)

填入你家人的任天堂戶口的email address後,再按OK

之後通知你家人,收到Email後,登入家人戶口,例如GAME76,接受 Join family group

咁就完成啦,係番POS76主戶口就會見到你的家庭成員啦

如果需要移除家庭成員,主戶口POST76,可以揀 Manage Family Group (家庭管理)

然後跟指示移除家人就可以了 (移除家庭成員)

如果家庭成員想自己離開,亦可到family group,自行離開,揀leave this family group (從家庭成員退出)就可以了

確認 Leave family group

最後,實試了可以日本同美國戶口放入同一個家庭裡面

科林玩家

我想問下,我而家得一個jp ac,如果我開多一個us ac dl 隻game ,用jp ac玩唔玩到?可唔可以online玩? 我日服會join online plan。 謝謝解答!

行動組版主

HeiHei@G 發表於 2018-9-19 14:21
我想問下,我而家得一個jp ac,如果我開多一個us ac dl 隻game ,用jp ac玩唔玩到?可唔可以online玩? 我 ...

可以呀

科林玩家

阿定 發表於 2018-9-19 14:56
可以呀

即係可以用jp ac online 玩us ac dl既game?  如果係 我要開個us ac先

見習玩家

我已經買左家庭PLAN,亦都加入左幾個家庭成員,但係除左我之外,其他人都用唔到ONLINE既功能,係咪有咩程序做漏左呢?謝謝解答

科林玩家

ray718 發表於 2018-9-19 23:22
我已經買左家庭PLAN,亦都加入左幾個家庭成員,但係除左我之外,其他人都用唔到ONLINE既功能,係咪有咩程序做漏 ...

你其他家庭成員confirm左個email未?

email subject係咁“[Nintendo Account] Family group invitation“

email內有條link要click 先可以confirm join個family plan的

我同班fd 都係今晚攪左,master果個fd一買plan  我地就join到了  因為之前已confirm左email

行動組版主

ray718 發表於 2018-9-19 23:22
我已經買左家庭PLAN,亦都加入左幾個家庭成員,但係除左我之外,其他人都用唔到ONLINE既功能,係咪有咩程序做漏 ...

你肯定自己成功購買了家庭Plan?

專業玩家

阿定 發表於 2018-9-20 08:07
你肯定自己成功購買了家庭Plan?

我想問下如果買美國家庭PLAN
佢要求我比個ZIP/POSTAL CODE
入信用卡個時都有問
但係自己得香港信用卡係咪照入就得?
個ZIP/POSTAL CODE求其打就可以?

行動組版主

kenbean 發表於 2018-9-20 21:41
我想問下如果買美國家庭PLAN
佢要求我比個ZIP/POSTAL CODE
入信用卡個時都有問

免稅ZIP Code
New Castle - Delaware  19720