設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 大玩偶

[高清播放器] Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

專業玩家

laszloabcd 發表於 2018-7-24 01:22
請問各位c兄我用部sony 65x9000F駁A5用光纖2.0HDMI點解調較4k60P 只得4:2:0 8 bit 調較吾到10 bit,調較4k24 ...

Sony hdmi得兩 port  to 4K HDR 看看說明書 我嗰部65x9000e , 2,3 組hdmi可以做到 4.2.2 10bit  4k 60p
Alex

專業玩家

Lamtwai 發表於 2018-8-9 03:15
Sony hdmi得兩 port  to 4K HDR 看看說明書 我嗰部65x9000e , 2,3 組hdmi可以做到 4.2.2 10bit  4k 60p  ...

sorry 應該係 ycbcr420 10bit  4k 60p
Alex

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問有無師兄發生過....
小弟的A10...壞了..
對上一次用是正常...之後關機..幾日後..
再開機..開不了......但機上的紅燈是亮........又試過拔電制.再插..紅燈亮..
用搖控就是開不了機...初步估計搖空應是正常.有發射.
有相關經驗的C兄請協助....
謝謝.....

專業玩家

HKUST 發表於 2018-7-30 17:50
唔好意思可能已經有師兄提出過
不過 實在太多post, 真是找不到
上個星期更新了最新firmware. 然後movie wal ...

我都係咁,點解決? Factory reset 都唔得
Philips 9700
Yamaha 3010
Creek 100A
Dali ikon2
Klipsch rc52
Mirage os2
Rel T5

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

jamesbon 發表於 2018-8-15 17:35
我都係咁,點解決? Factory reset 都唔得

首先 Movie Wall 有幾個要素要注意

1. Egreat Player apps ( Clean Data )

2. Movie Wall Path ( 路徑資料 )

3. Movie Wall DataBase ( 搵返來源碟入面 , 有一個 "vidon" 既File , 刪除左佢 )
Display : Samsung QA55Q7FAM
AMP : Denon X6400
C: MK 750
LR : MK 750
SR: MK SUR55
WF: JL F110
Player : Sony X800
MDP : Egreat A11
Console : PS4 Pro , Switch
Screen : OS 80
PJ: BenQ W2700

專業玩家

大玩偶 發表於 2018-8-15 18:04
首先 Movie Wall 有幾個要素要注意

1. Egreat Player apps ( Clean Data )

Thanks, 奇怪既係用左一年都相安無事,突然間會變到咁,途中亦無update 過

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

用緊A5, 請問有冇平平地的線性牛推介? 同埋有冇試過藍芽headphone睇戲呀? stable嗎?

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

請教一下各位大大關於海報牆問題,演唱會poster經常有配錯的問題,有冇方法可以自己另外設定呢?謝謝.

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

又有新 beta firmware  啦

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

bellyjerry 發表於 2018-8-16 06:36
請教一下各位大大關於海報牆問題,演唱會poster經常有配錯的問題,有冇方法可以自己另外設定呢?謝謝. ...

有方法,係張海報按編輯,打番正確戲名,最好係國內戲名同打埋年份就會出D戲名你選擇,選好確認就得