設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 大玩偶

[高清播放器] Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

toms110 發表於 2017-10-30 13:34
師兄,可以爬返文,十版八版前左右,我提過方法

唔該曬師兄

禁止發言

大玩偶 發表於 2017-10-31 11:15
第一代 FW 好似係支援 , 之後就刪除左 !
唔知遲D 會唔會加返上去

遲D會加DV

黃金玩家

大玩偶 發表於 2017-10-30 19:29
似係 Network 傳輸問題喎 ....
呢種似係緩衝唔切所以先會返轉頭 , 如果係 硬解唔夠力 唔會咁架喎...  ...

我ISO放NAS,中間經一隻8PORT NETGEAR SWITCH,全程唔經ROUTER,network應該夠力水

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

alan_wyl 發表於 2017-11-1 12:13
我ISO放NAS,中間經一隻8PORT NETGEAR SWITCH,全程唔經ROUTER,network應該夠力水

未必係 Swtich 同 線材問題 ...
就算 cat5e 都夠哂 Bluray 4K !
主因係怕NAS 個分享設置阻慢左 !

我之前因為 NFS setting 出錯 , 分享速度局限左 , 搞到之前睇片間中會 Lag 一 Lag 緩衝 !

師兄如果用NAS , 可以睇睇 Page 1 果到個分享設置 ,
如果cfm NAS 無問題 , 或者可以試下 Clean A5 個系統 同 Egreat Player Data ,
Display : Samsung QA55Q7FAM
AMP : Denon X6400
C: MK 750
LR : MK 750
SR: MK SUR55
WF: JL F110
Player : Sony X800
MDP : Egreat A11
Console : PS4 Pro , Switch
Screen : OS 80
PJ: BenQ W2700

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

大玩偶 發表於 2017-10-26 11:34
刪除 HD 個路徑 , 再重新加入一次 , 應該會重新 LOAD 過D 海報

Sorry, NOT OK.
我海佈處按錯"清除數據", 而家冇海佈圖, 請問點還原?Thanks
研究-係我終生興趣
黑膠唱盤: Pro-Ject 2Xperience
CAS: CA851N
2ch amp: Luxman L-350AII Class A
9.1 AV system: LG 55, Pioneer BDP & SC-LX86, Velodyne SPL-800i, XPA-5, Energy Veritas V-6.3 x Mirage OS3

銀級玩家

最近也入手A5, 已up最新firmware. 發覺用hardisk 插sata插片(file , 4k iso, 1080 iso) 正常. 但經lan 用NAS ( 2xasustor, 2xqnap) 發覺畫面耐唔耐疾一下. 但我用其它player  (Vten, X9s) 播nas裏D片又正常.

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

大家好, 小弟一直用LX59配A10 (用最新FIRMWARE)都相安無事

但最近身痕就去UPGRADE LX59的FIRMWARE (Ver 1-324-011-733-206)後

睇片時就每約10MINS就停, 係A10自動FROZEN, 要重新開機先可以再睇

1. 有無師兄知道點樣可以DOWNGRADE LX59的FIRMWARE

2. EGREAT有無方法可解決?

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

raylee 發表於 2017-11-1 19:54
大家好, 小弟一直用LX59配A10 (用最新FIRMWARE)都相安無事

但最近身痕就去UPGRADE LX59的FIRMWARE (Ver 1- ...

師兄,我是用 A10 和 LX-901,A10 Firmware up 咗去 1.2.5.6 之後,與你的情況一樣,所以我將 A10 down 返去 1.2.5.5,現在睇戲就冇中途 hang up. 但久唔久就會出個 message 話 Goggle 的 Server 連接不到,要搵個 Remote 按 "OK" Cancel 果個 Error Message,好煩

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
raylee + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

makmaktony 發表於 2017-11-1 20:40
師兄,我是用 A10 和 LX-901,A10 Firmware up 咗去 1.2.5.6 之後,與你的情況一樣,所以我將 A10 down  ...

謝謝, 等我試試

我仲以為係PIONEER 出問題

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

A5啲FW真係鑊鑊新鮮鑊鑊甘, 升咗1256之後, 重新load過啲海報, 與舊時一樣, set海報全英文, 當中一定有啲戲名要執嘅, 但一執啱個英文戲名撳確定, 佢就自動變咗中文名
Set 4K 24hz、4K 60hz, 揀得兩三次就畫面都無埋, 要factory reset
Set YCBCR420 10bit, 轉頭又同我跳返YCBCR444 8bit
明明剔走"自動更新路徑", 只要一開機, 佢每次一定自動同你更新過
小佢老板!!!!!! down返1125算