設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: vincent369

[4K/8K電視] Panasonic 2017 4K TV 新機 (續) LED 和 OLED

進階玩家

新手入嚟問嘢.
由於將會入部PS4 Pro, 電視機想入4K 的.
睇啱. Panasonic EX600H/680 (我未見過680, 想對比吓再決定), 點知問豐X職員話打機唔好揀Panasonic, 話暗位唔得. 極力推介 Sony EX9000, Sony 係唔錯, 但太貴嘛... Panasonic 真係咁差咩?

另外, 想問Panasonic 呢個型號, 有HDMI 2.0 同Support HDCP 2.2 嗎?

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

silenced 發表於 2017-6-28 17:27
新手入嚟問嘢.
睇啱. Panasonic EX600H/680 (我未見過680, 想對比 ...

https://translate.google.com.hk/ ... t-text=&act=url

EX600 input lag 21ms 足夠打機架啦!

唉曰本牌子打唔到機,是日本點賣呀?....其實你想係2大連銷買P記應該是不可能的任務....

進階玩家

因我見有人話Support HDCP 2.2 , 才可以支援 PS4 Pro 4K 遊戲及影片.
所以就想問吓EX600 有冇..

https://unwire.hk/2016/11/09/ps4-pro-4k-hdr-hdcp2-2-output/tips-2/

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

silenced 發表於 2017-6-28 19:35
因我見有人話Support HDCP 2.2 , 才可以支援 PS4 Pro 4K 遊戲及影片.
所以就想問吓EX600 有冇..

所有P記4K電視都支援...

進階玩家

vincent369 發表於 2017-6-28 20:08
所有P記4K電視都支援...

專業玩家

silenced 發表於 2017-6-28 17:27
新手入嚟問嘢.
睇啱. Panasonic EX600H/680 (我未見過680, 想對比 ...

上ㄧ代DX 700都支援到啦! 吾好比D sales老點 ! Panasonic抵玩性價比ok ! 仲有5年保養 ! Sony太貴喇! 留返D錢兩三年後換過部新都有so! 我自己用緊65DX700 黑位做得吾錯! 吾怕舊DX700做緊清貨尾特價65寸兩皮樓下, 不過是8 bit panel! 師兄最緊要啱自己需要!

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

今日見TH-65DX900H做緊$26000,平左好多

進階玩家

我諗都係Panasonic啦, Sony 太貴.
但係呢.
當播電視. 無論是翡翠台或J5, 新聞或劇集, 都見畫面起角, 花. 色彩不自然的情況. 除了Panasonic, LG, Sumsung 都係, 反而一部HD電視顯示出更自然.
售貨員說是無綫的片段質素低所致.
這是死症? 有沒有辦法?

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

silenced 發表於 2017-7-14 18:10
我諗都係Panasonic啦, Sony 太貴.
但係呢.
當播電視. 無論是翡翠台或J5, 新聞或劇集, 都見畫面起角, 花. 色 ...

係電器舖, 用聞電視距離用4K電視睇FHD畫面, 畫面實起角啦

進階玩家

我其實都行開啲嚟睇.
另外, 睇舊post
https://post76.hk/thread-209094-1-1.html
見話使用Philips 4K Ultra HD HDMI cable , 用4k TV睇電視可升至4K質.

但已是兩年多前的post, 唔知有冇update資料?