設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[DAP播放器] 港版實物現身!!! Pioneer XDP-30R DAP 開箱圖

黃金玩家

maxlo 發表於 2017-4-30 23:52
請問咩叫做“港版有線路輸出模式”? 有咩用?

即之前dp-x1 volume cap問題

進階玩家

剛剛諗升級;
差不多價位,
純聲音取向及音質選擇;
Dp100
X5iii
XDP30R
OPUS#1
DX80
點比較?

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

mymail0808 發表於 2017-5-3 10:18
剛剛諗升級;
差不多價位,
純聲音取向及音質選擇;

師兄,等埋s1呀,香港官方fb page講了即將推出。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

maxlo 發表於 2017-4-30 10:46
Sorry, 小瑟, 其實我未買 , 我只係去咗旺角百記試機。
買就買硬, 只係15,16
買銀色,  ...

起碼有真聽感,我自己聽過幾個鐘,用H1005聽,真係估佢唔到,佢細細部出到呢個低音同都d聲都幾亮麗。

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2017-5-3 13:11
起碼有真聽感,我自己聽過幾個鐘,用H1005聽,真係估佢唔到,佢細細部出到呢個低音同都d聲都幾亮麗。 ...

期待你嘅聽感文章

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2017-5-3 13:11
起碼有真聽感,我自己聽過幾個鐘,用H1005聽,真係估佢唔到,佢細細部出到呢個低音同都d聲都幾亮麗。 ...

希望今個星期內買到, 有真報告!

經過一星期思考 最終決定買黑色

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

maxlo 發表於 2017-5-3 14:26
希望今個星期內買到, 有真報告!

經過一星期思考 最終決定買黑色

等你嘅試後評語。
我就等埋s1再作比較。
不過我諗我都唔會買x1a或300r,始終用唔著串流。如果有x1a嘅8至9成嘅功力,可能會放棄。始終大機

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

kiutao 發表於 2017-5-3 14:31
等你嘅試後評語。
我就等埋s1再作比較。
不過我諗我都唔會買x1a或300r,始終用唔著串流。如果有x1a嘅8至9 ...

多謝師兄耐心等待

我就係唔想買咁大部機所以一路都冇買到  本來想買安橋X1a 但好大部,好唔好聲, 佢贏唒(喺舖頭試) 。冇須多講 , 都係嗰句對我嚟講太大部。
所以x30R最啱我

希望星期日前到手。hehe

黑鑽玩家

kiutao 發表於 2017-5-3 14:31
等你嘅試後評語。
我就等埋s1再作比較。
不過我諗我都唔會買x1a或300r,始終用唔著串流。如果有x1a嘅8至9 ...

我用緊 DP-S1, 早兩日試埋港行 30R, 第一耳覺得兩者聲底真係好似, 自己比較喜歡 S1 果種輕柔女聲, 人聲染色得好雅致, 而 30R 人聲比較直白, 無 S1 咁多修飾, 相對上 30R 空間感大點, 平衡性高點.

鑽石玩家

countryboyhk 發表於 2017-5-3 19:07
我用緊 DP-S1, 早兩日試埋港行 30R, 第一耳覺得兩者聲底真係好似, 自己比較喜歡 S1 果種輕柔女聲, 人聲染 ...

如師兄所講,
30R比較直白, 無修飾, 咁即係同pioneer av amp一樣,原本個source係咁 (本身係用緊LX89), 就俾返嚟就係咁。咁我鐘意!

希望星期日前到手。hehe