設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 收藏无罪, 贪多才是致命伤。

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=3&theater

評分

參與人數 9威望 +160 金錢 +160 收起 理由
kh22 + 10 + 10 好似圖書館咁整齊
joooe + 10 + 10
Msuper + 10 + 10 呢個壯觀畫面,可能係好多師兄好狠擁有.
ernietse + 50 + 50 全部都係而家傢俬好齊整呀
dc903 + 20 + 20 值得思考
tlsk + 20 + 20 精彩報告
psb + 10 + 10 超正!
窮小子 + 20 + 20 Goodafternoon ~ 448 Ching
takeishi + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

1萬

白鑽玩家

老而不

所以我一早就長行 出借策略.

評分

參與人數 3威望 +80 金錢 +80 收起 理由
Msuper + 10 + 10 可惜 Kl 主要聽古典,不然我也排第三.
ernietse + 50 + 50 我都依家報名跟住啲詩903羊羊排第二.
dc903 + 20 + 20 咁KL兄不如現在做大慈善家啦,羊排先。.

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

正所謂~萬般帶不走. 唯有碟隨身.
將來我兩腳一申. 我要拎埋D碟倍我一齊火化. 死都唔益信和D炒碟佬.

評分

參與人數 4威望 +90 金錢 +90 收起 理由
Msuper + 10 + 10 係呢,禾都巧想欣賞下師兄家中壯觀碟照.
ernietse + 50 + 50 快啲影啲最新嘅cd擺設近照畀我哋欣賞下啦.
dc903 + 20 + 20 用家心得
9spl + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

好在積 ~ 5 多團積

評分

參與人數 4威望 +130 金錢 +130 收起 理由
sunboy + 50 + 50
Msuper + 10 + 10 你d寶物一開二公私兩邊放,加埋都好壯觀.
ernietse + 50 + 50 你都幫你啲cd群影啲近照畀我哋欣賞下啦.
dc903 + 20 + 20 咁就要努力啦,讓富兄理想快達,hehe..

查看全部評分

鑽石玩家

發夢都想要這樣,結果,有人快過我……

評分

參與人數 4威望 +100 金錢 +100 收起 理由
Msuper + 10 + 10 今晚早點上床,理想達到!
ernietse + 50 + 50 你都幫你嗰啲珍藏cd恩物影啲大合照畀我哋睇.
dc903 + 20 + 20 有心唔怕遲 達者為先
窮小子 + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

鑽石玩家

其實應該恭喜主人至啱,因為咁愛錫啲碟, 將碟擺設到咁靚 , 證明係佢嘅個人人生樂趣同嗜好,如果有地方同經濟唔係問題,why not?人生最緊要開心,做自己想做嘅嘢,唔駛吓吓咁拘束自己。

評分

參與人數 4威望 +100 金錢 +100 收起 理由
Msuper + 10 + 10 有能力有地方,適量放縱自己
ernietse + 50 + 50 用家心得
dc903 + 20 + 20 好啦想想佢 不過要加多d人工先屋唔夠大!.
窮小子 + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

psb 發表於 2017-4-3 18:36
其實應該恭喜主人至啱,因為咁愛錫啲碟, 將碟擺設到咁靚 , 證明係佢嘅個人人生樂趣同嗜好,如果有 ...

其實我可能同佢差唔多呀. 只係~我無佢咁多地方SHOW OFF 出黎咁解昨. 我D碟. CD+黑膠.
好多都不見天日. 收收埋埋. 要搬佢出黎真係好大工程. 如果我有間大屋就好囉. 唉~

評分

參與人數 5威望 +110 金錢 +110 收起 理由
psb + 10 + 10 用家心得
Msuper + 10 + 10 師兄有地方收收埋埋都係一種福氣.
ernietse + 50 + 50 快啲直擊影佢哋, 為佢哋保瑠美麗的倩影.
dc903 + 20 + 20 家中亦有不少紅白藍 可惜無位 就係無位!.
窮小子 + 20 + 20 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

人地有錢洗唔晒, 錢係帶唔走, 用黎買碟好正常, 又唔係買白粉

RE下面﹕冇佢咁多, 我大部份都係香港80/90年代碟+少少英文/日文碟, 應該同佢
左面幾個木架差唔多

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
psb + 10 + 10 So am I!
Msuper + 10 + 10 又真係唔係犯法,各人收藏的口味不一樣姐.
ernietse + 50 + 50 請你都影你啲cd珍藏畀我哋欣賞下啦.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

好東西要入, 好音樂要聽

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
ernietse + 50 + 50 nice red luggage
psb + 10 + 10 精彩報告
CDROMRW + 10 + 10 絕對認同!

查看全部評分

鉑金玩家

人家既個人興趣,他人識條鐵咩……
仲要提字得咁緣,不如話銀行d錢啦,仲有說服力……反而覺得筆者葡萄多d囉……

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 音感而發

查看全部評分