設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Cheong448

[流行曲] 口水歌金曲 李克勤 全新錄音專輯「復克II」 ''特裝''2CD限...

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

重會唔會出德國版, K2版...之類?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

yukiseto 發表於 2017-3-17 11:30
唔明點解要唔入來, 無須要怕左D批評者, 例如上面有人話冇心就無謂出, 我也覺得唔鍾意一個歌手就無謂理人出D ...

我係Die Hard Fans,但又唔會唔敢入呢個網,呢個網有咁多好野,大部份Ching 又樂於交流,至於別人批評,你有你批評我有我買,我又冇迫你買,你又阻止唔到我,好個人。

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
ballball + 10 + 10 絕對認同
Cheong448 + 20 + 20 用家心得

查看全部評分

Liverpool Fans

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

liverpoolman 發表於 2017-3-17 22:53
我係Die Hard Fans,但又唔會唔敢入呢個網,呢個網有咁多好野,大部份Ching 又樂於交流,至於別人批評, ...

我所指唱片公司出版唱碟策略.....重複又重複嗰啲精選{:9_406:} 你唔悶.........我{:9_440:} 非針對誰香港歌手

問過某Die Hard Fans.....唔買重複嗰啲精選{:9_410:} 浪費時間同金錢

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

鉑金玩家

克勤,零瑕疵歌手!

銀級玩家

ADA 發表於 2017-3-17 13:39
重會唔會出德國版, K2版...之類?

復克1出普通版冇耐就出sa。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Cheong448 發表於 2017-3-18 14:05
我所指唱片公司出版唱碟策略.....重複又重複嗰啲精選 你唔悶.........我 非針對誰香港 ...

再出新版就唔會買了,之不過佢既精選又真係出很好濫。
Liverpool Fans

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

去開唱片店會買返一隻,批評者次次批評同一樣野,可能係機械式出post,總之一出碟就話十年如一冇新意,到一改唱法如話新不如舊,睇慣矖

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

聽李克勤,都係想聽佢有克勤味道o者,唔通佢變左小鳳姐又好聽咩?
豬有豬味,雞有雞味,唔通豬有雞味,雞有豬味就好食咩?!

令我諗起,當年AMCD劣評如潮,又彈呢樣彈果樣,到依家人地摺埋唔出,又讚人地AMCD好、又聲靚、又炒到天價都話值回票價!

黃金玩家

chrisw 發表於 2017-3-19 18:35
去開唱片店會買返一隻,批評者次次批評同一樣野,可能係機械式出post,總之一出碟就話十年如一冇新意,到一改唱法如話新不如舊 ...

講中哂, 成個三月就只出左兩張實體唱片, 一隻克勤被批為無新意之餘, 另一隻古巨基就正好比人批為新不如舊, 可能佢地要等一位比哥哥更好既歌手出現先唔會機械式去出批評POST

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

唔知批評的各位是不是真的有聽過隻碟呢,甚致買左隻碟呢?我就坐言起行的買咗一隻!實話實說。。。因為市場真係好耐先有隻廣東話實體碟出,一些太新的歌手又係未必識,多數在itune聽便算,所以近年只要唔係太差都會買!當支持一下本地市場。。。說回這隻CD,最先只為聽下碟一的表現,老實講。。。唔算有咩特別,而碟二只為方便不用換碟(通常這些返出精選碟,全部都是當年各大碟的不同主打,或最Hit的歌)吧了!仍會等克勸隻全新大碟。。。(利申:唔算克勤迷,但算是一個仍支持廣東歌的樂迷)
Sources: Innuos Zenith MK3, Accuphase DP-560, UDP-LX500
Dac: Rockna WaveDream DAC, Antelope Zodiac+
Amp: Accuphase E-460,Denon X4700H
Speaker: Atohm GT 2.0, ESS Heil AMT, Elac 241.3, Earthquake,MK