設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] 换電視求意見

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
Hi CH,
换電視65"求意見 :
LG - UH 7700 / 8500 / 9500
Pan 65DX900H / 65AX900H
Sony KD65X9300D / S8500D
求CH 比D意見,ths..............

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果未壞, 等
因為師兄提供幾部, 好似得LG有 Dolby Vision, 其他日系都冇
Sony X93E 美國已經賣緊, 已support Dolby Vision & HLG, 相信好快到港

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ken01010 發表於 2017-2-16 10:53
如果未壞, 等
因為師兄提供幾部, 好似得LG有 Dolby Vision, 其他日系都冇
Sony X93E 美國已經賣緊, 已suppo ...

Hi CH ,
如選擇 LG 請問那部好 ??
thanks!

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

最好等hdmi 2.1,享受會有很大提升

黑鑽玩家

ironmanlo 發表於 2017-2-16 11:04
Hi CH ,
thanks!

OLED

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ironmanlo 發表於 2017-2-16 11:04
Hi CH ,
thanks!

如果對泡菜機都有興趣, 就梗係LG 65E6P 啦, 有齊Dolby Vision 嗰d 野, 而家又落咗價, 3萬尾就夠埋單
再唔係 Sony 65Z9D, 有師兄剛剛買咗, AV 生活, 好似42,800, 仲有PS4 pro & 2k 超市禮券, 扣埋都一樣係3萬尾, 一樣有齊Dolby Vision 嗰d 野, 不過要等update firmware

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Dear Ken CH,
Sorry ,唔記得講 彈藥有限只得 20k - 27k
所以可能只有選
LG - UH 7700 / 8500 / 9500
邊架OK ?? !
唔知Sony 夠唔夠錢買呢 ???

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

問十個可能有十種意見, 買自己及家人認為畫面最好, budget內最盡個部

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ironmanlo 發表於 2017-2-16 11:41
Dear Ken CH,
Sorry ,唔記得講 彈藥有限只得 20k - 27k
所以可能只有選

小弟覺得 LG 8500 & 9500 兩部差不多, 價錢亦差唔遠, 正如Son Son 所講, 帶埋家人一齊睇, 邊部睇得舒服, 就邊部吧

至於27k 買65X9300D, 似乎差少少, 可能要比多2-3k 先夠

電視一般都會用好幾年, 或者更耐, 所以, 如要在其選一, 我會選LG, 因為有晒 Dolby vision 嗰d
再唔係就等, 當儲多少少budget, 睇 X9300E 實物再決定

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Dear Ken Sir,
ths
UH7700