設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[膽機] 美詩X5 + KT77

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

上年年尾,一時衝動買左部美詩膽機,
當時知佢同麗磁係同廠,但佢機身比麗磁靚,就買左佢,我都唔記得有無出過開箱文,
買返嚟跟原廠膽,煲左幾個月都普通聲,真係想放棄佢,
無意中搵到香港有間賣膽(其實淘寶都有,不過我唔放心,俾多幾百面對面買個安心),
過年逗到d利是,又夠買就買左4支金獅KT77,再見平平地買多對5751(代12AX7) 喜萬年軍用膽,
話聲好清爽,其實我識鬼分咩,見平就買啦。

即場拆哂d利是俾佢就走人,返嚟換淨對12AU7 (要等下年新年先有錢換),
起初有少少驚喜,因為聽返同一隻碟,人聲係清晰左好多,高音都立體左,
煲左都有一星期,今晚我忍唔住都要出個post,因為一直欠缺既低音,我今晚終於聽到啦,個刻真係笑左出嚟,
其實大陸機都唔差,只係送既野比機價限死,未能發揮。
依部機我無記錯係 15+15w 三極,35+35w超線性,但我用佢推R100用三極,未試過開過2度.

另外之前電源牛發熱情況,換左KT77 後已經無再熱,只是少少微暖,有用緊依部機既可以試下,
佢另一部二哥叫X7 用KT88,本身有埋AV bypass 功能,有興趣既可以研究下

評分

參與人數 6威望 +90 金錢 +90 熱話 +100 收起 理由
titus614 + 10 + 10 精彩報告
影音小編輯 + 100 超正!
ykluk + 50 + 50 精彩報告
just_for_uhk + 10 + 10 精彩報告
mankit9998 + 10 + 10 絕對認同
eggman99 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

黃金玩家

你有出過X5 post, 我都係睇到你個post而認識美詩呢個牌子

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

師兄!77幾錢?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

eggman99 發表於 2017-2-14 01:25
你有出過X5 post, 我都係睇到你個post而認識美詩呢個牌子

你真係好記性

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

mankit9998 發表於 2017-2-14 09:52
師兄!77幾錢?

淘寶320人仔一支,香港$1600四支

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

支持開箱文, 呢個牌子我都有考慮過, 做膽前。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

raylee 發表於 2017-2-14 11:40
支持開箱文, 呢個牌子我都有考慮過, 做膽前。

用邊部做膽前?
AMP:Marantz SR6009
2ch :PM8005,MuziShare x5,ZA01
BDP:OPPO 203
CAS:Linn Majik DS
FS:S5,R100
CS:Q200C
RS:Wireless KEF T101
Sub:EarthQuake P8 V2
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Szelong 發表於 2017-2-14 10:33
淘寶320人仔一支,香港$1600四支

差好少喎!邊度買?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

mankit9998 發表於 2017-2-14 13:06
差好少喎!邊度買?

威威,係上環
AMP:Marantz SR6009
2ch :PM8005,MuziShare x5,ZA01
BDP:OPPO 203
CAS:Linn Majik DS
FS:S5,R100
CS:Q200C
RS:Wireless KEF T101
Sub:EarthQuake P8 V2
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

抵玩