設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[討論] 觀塘廣場頂樓永樂唱片都結業了

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

最後倒數了. 睇佢都清貨清得7788啦. 好快BYE-BYE啦.

評分

參與人數 2威望 +70 金錢 +70 收起 理由
ernietse + 50 + 50 Today 17Feb 7pm I went there, not many
dc903 + 20 + 20 又一間,。

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

昨晚去过,也執番幾只支持吓,較hit的cd所剩不多,但还不停pack緊cd上架,倾左两句,主要分身不下,算光荣结业,好似做埋下个week。買左明哥LPCD45+My Little Airport (75折)和Agnes Chan平價版(5折),老版还收我再平d(见其它人都有平d),算treat街坊,大家happy,祝老版all the very best in future (懷念他的old school小B&W)

評分

參與人數 2威望 +58 金錢 +58 收起 理由
ernietse + 50 + 50 精彩報告
Msuper + 8 + 8 原來係榮休而不是挨唔住,終於有真相.

查看全部評分

專業玩家

今日去睇下先

黑鑽玩家

見到呢個Post都覺得有D可惜. 我唔係活躍於觀塘, 不過如行經觀塘廣場, 都會上去行一轉, 當然我唔係每次都有幫襯啦.

不過始終時代進步, 生活習慣改變. 已前都曾經有某一段時間, 我地冇選擇底下, 基本上CD係唯一的選擇, 當翻版碟出現, 個餅就細咗, 當MP3出現, 個餅更細得快.

已前覺得買一隻碟返去咁貴, 每隻歌都會聽, 真係好唔鐘意, 先飛下一隻. 但係itunes嘅出現, 電台聽過嗰隻咪買囉, 仲點會買成隻碟啫.

好似樓上D師兄話齋, 而家一個月個價錢, Streaming任聽, 更加方便. 不過我相信街上面連呢一個月一個價錢都唔畀嘅人多的是. 要求唔高, MP3 search就有, 電腦都唔使用, 有個電話+個耳筒就搞掂.

對我來講, 土地問題, 兩個細路出咗世, 地方唔夠使, 放晒D amp同喇叭出去, 反正係屋企都唔會聽歌, 轉耳機算啦, 返工放工就係我嘅私人時間. CD就Rip晒落NAS到, 望住堆CD, 有時真係想掉晒D盒, 留返隻碟算啦. 而家有聽Streaming, 好鐘意嘅歌, 咪搵下有冇Hi-Res囉, 冇嘅再睇下itunes有冇囉, CD, 我唔再考慮啦.

評分

參與人數 1威望 +25 金錢 +25 收起 理由
ernietse + 25 + 25 香港獨有問題租金貴住得細音響聽歌興趣難.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

今日再去, 老世真係好用心去放走D舊野, 原先被出租過的CD, 由原本5折改成HK$30一張
仲有一堆舊黑膠, HK$100一張, 係有好野, 不過condition就自行決定
老世可能對熟人會笑口多D, 但我見佢好似未試過甘緊張, 塊臉直覺上有D黑?

評分

參與人數 3威望 +90 金錢 +90 收起 理由
Cheong448 + 20 + 20 你叫埋我去.....仲有友情優惠價.
dc903 + 20 + 20 有時佢會幾健談。
ernietse + 50 + 50 I go there 7pm today too, are you there

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

Re ernietse兄, 我是在5點半去6點左右走左了.

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ernietse + 50 + 50 too bad no destiny to see you

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

終於等到優惠價, 今日買咗呢兩隻復黑王

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +38 金錢 +38 收起 理由
tlsk + 20 + 20 超正!
ccwoliver + 10 + 10 超正!
Msuper + 8 + 8 DSH你唔同4u2c兄約定時間在鋪頭相認.

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

星級玩家

我靚仔嗰時,成日上去租CD 過落手提MD到,老闆好人,見熟客買碟會平d, 見佢結業感心酸,未來希望佢海濶天空,前程似錦!加油呀!

評分

參與人數 1威望 +25 金錢 +25 收起 理由
ernietse + 25 + 25 展示下你啲MD同CD精品畀我哋睇下啦.

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

今日人山人海!

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
tlsk + 20 + 20 精彩報告

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

都算一種可悲, 唔到執的一日都無甘多人

評分

參與人數 2威望 +70 金錢 +70 收起 理由
ernietse + 50 + 50 唔怪之得啦, 撞極都撞唔到 dc903 羊羊啦.
dc903 + 20 + 20 所以e幾日就算經過都唔到。

查看全部評分

還是好音樂最好.